Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή

Πρώτη Δημοσίευση: 11/10/2017 07:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/10/2017 07:45
Στις 5.00 σήμερα το απόγευμα, με τη μεγάλη παρέλαση, θα ξεκινήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα.
Για αυτό το Φεστιβάλ θα βρεθούν στην πόλη 2.000 χορωδοί, ενώ θα γίνουν εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της, με τις περισσότερες εξ αυτών να είναι δωρεάν.
Μιλώντας για το φετινό φεστιβάλ ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε τους εθελοντές αλλά και τους εργαζομένους στο Δήμο για τη βοήθειά τους, ενώ δεν ξέχασε να εκφράσει τη λύπη του για την απουσία του Christian Ljunggren, ενός ανθρώπου στον οποίο η πόλη χρωστά πολλά, αφού ήταν αυτός που έφερε το συγκεκριμένο φεστιβάλ στην Καλαμάτα. Μάλιστα, ο Δήμος για να τον τιμήσει θα τοποθετήσει φωτογραφία του στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού.
Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Interkultur, Romans Vanags, δήλωσε χαρούμενος που για ακόμα μια χρονιά βρίσκεται εδώ, ενώ, όπως τόνισε, η Interkultur βλέπει με ικανοποίηση την πόλη να έχει αγκαλιάσει το φεστιβάλ και έτσι να γίνεται όλο και πιο ελκυστικό για περισσότερες χορωδίες.
Σύμμαχος, πρόσθεσε στη συνέχεια, στάθηκε και ο καιρός, αφού για τους χορωδούς που προέρχονται από χώρες της Βόρειας Ευρώπης είναι κάτι ξεχωριστό, που θα μπορέσουν να απολαύσουν.
Επίσης, ανέφερε ότι στο φετινό φεστιβάλ έχει προστεθεί ένα μεγάλο βραβείο, κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για ακόμα πιο γνωστές χορωδίες που μέχρι σήμερα δε συμμετείχαν.
Π.Μπ.ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας - 2017, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, απαιτούνται:
1. Την Τετάρτη 11/10/2017 να γίνουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στις οδούς:
• Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασιλέως Γεωργίου, από 16:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων (υπολογίζεται περίπου στις 18:30).
• 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου), από 16:00 έως να ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών
• Υπαπαντής, από 16:00 έως να ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών
β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς:
• 23ης Μαρτίου από τη Φαρών έως τη Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου) από 16:00 έως να ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών
• Κολοκοτρώνη από τη Νέδοντος έως και την Αριστομένους από 16:00 έως να ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών.
• Κροντήρη από Νέδοντος έως Αριστομένους από 16:00 έως ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών.
γ) Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη έως τη Φάριος, από τις 16:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων
δ) Αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου:
• Η γραμμή 1, με κατεύθυνση προς Παραλία, θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος
• Η γραμμή 2 από Άσυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητροπολίτου Μελετίου - Φαρών –Βασιλέως Γεωργίου – Νέδοντος - Αρτέμιδος
• Η γραμμή 2 από Αγία Τριάδα προς Άσυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά - Αρτέμιδος - Νέδοντος – Σόλωνος – Βασιλέως Κωνσταντίνου - Φαρών - Βασιλίσσης Όλγας – Ακρίτα - Παλαιολόγου - Μαυρομιχάλη.
2. Το Σάββατο 14/10/2017, για την πραγματοποίηση του πάρτι των χορωδιών, να γίνουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Αριστομένους από Βασιλέως Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας, από 18:15 έως το τέλος των εκδηλώσεων
β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς:
• Σωκράτους από την Αριστοδήμου έως την Αριστομένους από 18:15 έως το τέλος των εκδηλώσεων
• Μιχαήλ Τούμπουρου από την Αριστοδήμου έως την Αριστομένους από 18:15 έως το τέλος των εκδηλώσεων.
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΕΗΜ
Επιπλέον απαιτείται, η απαγόρευση στάθμευσης στο χώρο στάθμευσης οχημάτων που βρίσκεται παραπλεύρως του ποταμού Νέδοντα και μεταξύ των οδών Περικλέους και Παλαμά (parking ΣΕΗΜ), για το χρονικό διάστημα 11, 12, 13 και 14/10/2017.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις