Διεκόπη για τις 12 Απριλίου η δίκη για υπεξαίρεση 462.000 ευρώ από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 28/03/2019 19:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/03/2019 19:48
Για τις 12 Απριλίου διεκόπη χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας η δίκη πρώην ταμία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που πρωτόδικα έχει κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση και έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών, με την έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Η υπόθεση βγήκε στο φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2016, όταν με ένταλμα συνελήφθη ο πρώην ταμίας, καθώς το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που είχε ζητηθεί διαπίστωνε έλλειμμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ο ίδιος πρωτόδικα είχε αρνηθεί την υπεξαίρεση, παραδεχόμενος μόνο ότι υπήρξε λογιστική αταξία στο ταμείο του νοσοκομείου. Είχε υποστηρίξει, μάλιστα, ότι το έλλειμμα που έχει εντοπισθεί από τους ελεγκτές υπάρχει ως πλεόνασμα σε λογαριασμούς άλλων ασφαλιστικών ταμείων, όπου τα έβαζε προκειμένου να μπορέσει να κλείσει λογιστικά τις χρονιές.
Χθες ζητήθηκε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, ωστόσο το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα και διέκοψε για τη μεθεπόμενη εβδομάδα, με την επισήμανση ότι η δίκη θα γίνει.
 
Έλλειμμα
Σύμφωνα με όσα διαπιστώνει το πόρισμα των επιθεωρητών, ο πρώην ταμίας του νοσοκομείου φέρεται να ιδιοποιήθηκε ποσό που ανέρχεται σε 462.375,83 ευρώ. Πρόκειται για το άθροισμα χρηματικών ποσών τα οποία καταβλήθηκαν από διάφορα ασφαλιστικά ταμεία για νοσήλια κ.λπ. προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, εισπράχθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά σύμφωνα με τη διενεργηθείσα έρευνα φαίνεται να παρακρατήθηκαν από τον κατηγορούμενο ταμία.
Οι ελεγκτές συγκέντρωσαν και διασταύρωσαν τις πληρωμές από δώδεκα ασφαλιστικά ταμεία, μεταξύ των οποίων: Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), ΤΥΔΚΥ - ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ, Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (ΤΥΔΕ) - πριν και μετά το 2003 -, Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ), ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΑΠΟΤΕ, ΟΓΑ, Ταμείο Δικηγόρων Αθήνας.
Κατέγραψαν ανά ασφαλιστικό ταμείο τις πληρωμές, χωρίς την έκδοση γραμματίων εισπράξεων από τον ταμία, σε βάθος χρόνου (από το 2003 και μετά), προσθέτοντας και μη αποδοθείσες ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις από δικαστικές αποφάσεις. Προέκυψε έτσι το ποσό των 462.375,83 ευρώ, το οποίο εισπράχθηκε και δεν αποδόθηκε από τον υπόλογο υπάλληλο.
 
Της Βίκυς ΒετουλάκηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις