Δικηγορικός Κυπαρισσίας: Αποχή από 16 έως και 20 Σεπτέμβρη για ελλείψεις και προβλήματα

Πρώτη Δημοσίευση: 13/09/2019 17:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/09/2019 17:57
Αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα ακροατήρια των δικαστηρίων, από τις 16 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το Διοικητικό του Συμβούλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσον καταδείξεως των σοβαρών ελλείψεων στα Ειρηνοδικεία και το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, που προκαλούν προβλήματα δυσλειτουργιών στις υπηρεσίες.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας συνεδρίασε στις 12 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ., έπειτα από πρόσκληση του προέδρου και παρευρέθησαν οι Αθανάσιος Πετρόπουλος πρόεδρος, Αιμιλιανός Σεκλός γ. γραμματέας, Ευστρατία Λέφα ταμίας, Αντώνιος Μαρίνης και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, σύμβουλοι, με θέματα: 1. Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης ειρηνοδίκη Πλαταμώδους (εκείνη του συγχωνευθέντος Ειρηνοδικείου Εράνης στο Πλαταμώδους) για την ταχεία απόδοση δικαιοσύνης και την εύρυθμη λειτουργία του. 2. Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης δικαστικού γραμματέα του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους, στο οποίο υπηρετεί μία δικαστική γραμματέας και είναι αδύνατο, ούτε στοιχειωδώς, να υποστηριχθεί γραμματειακώς το Ειρηνοδικείο αυτό. 3. Απόσπαση ενός /μια πρωτοδίκη στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας επειδή η μία των τριών υπηρετουσών πρωτοδικών είναι σε άδεια από τη 12η Μαρτίου 2019 μέχρι και σήμερα λόγω κύησης με πιθανή ημερομηνία τοκετού την 25η Οκτωβρίου 2019 και είναι αδύνατη η σύνθεση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, θα παρατηρηθεί σημαντική καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, με δεδομένο ότι η μία πρωτοδίκης εκτελεί χρέη ανακριτή κ.λπ. 4. Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης δικαστικού γραμματέα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας έπειτα από μετάθεση δικαστικής γραμματέα σε άλλη Δικαστική Υπηρεσία. 5. Προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων/γραμματέων σε Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, Εισαγγελία Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας σε κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες είχαν προκηρυχθεί με πρόσφατους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ελλείψεις επίσης σοβαρές που πρέπει να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατό.
Ο πρόεδρος ανέπτυξε τα πιο πάνω θέματα, καθόσον οι ως άνω ελλείψεις προκαλούν απερίγραπτη δυσλειτουργία στις πιο πάνω Υπηρεσίες και είναι αδήριτη η ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών αυτών και με δεδομένο ότι σε οκτώ μήνες θα συνταξιοδοτηθεί η ειρηνοδίκης Κυπαρισσίας και, επομένως, στο άμεσο χρονικό διάστημα δε θα συζητούνται πλέον οι δίκες.
Σημειωτέον ότι στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας έχουν συγχωνευθεί τα Ειρηνοδικεία Δωρίου, Φιγαλείας και Σιδηροκάστρου και στο Πλαταμώδους τα Ειρηνοδικεία Εράνης και Φλεσσιάδος. Συζητήσεως γενομένης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσον καταδείξεως αυτών των σοβαρών ελλείψεων αποφάσισε 3η προειδοποιητική αποχή των μελών του από τα ακροατήρια των δικαστηρίων από τη 16η έως και την 20ή Σεπτεμβρίου 2019».
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις