Διπλή δράση προγραμματίζει ο Ευκλής για το προσεχές Σαββατοκύριακο

Πρώτη Δημοσίευση: 07/01/2019 11:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/01/2019 11:03
Ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» διοργανώνει το Σάββατο βράδυ στις 12 Ιανουαρίου δωρεάν σεμινάριο - ομιλία από τον Ειδικό Καρδιολόγο κ. Γεώργιο Χάραρη (MD, MSc) στο παραλιακό ξενοδοχείο Όστρια (Ναυαρίνου 95 - Καλαμάτα) με θέμα «Αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας στην ύπαιθρο».
Η ώρα προσέλευσης του κοινού και των ενδιαφερομένων είναι 7:00 μ.μ. και ώρα έναρξης ομιλίας 7:30 μ.μ.
Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι: Καρδιακή ανακοπή - Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος, κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ασθματική κρίση, επιληπτική κρίση, υπογλυκαιμία, αναφυλακτικό σοκ (shock), θερμοπληξία, υποθερμία, πνιγμός, δηλητηρίαση από οργανοφωσφορικά (λιπάσματα και μανιτάρια).
Η ομιλία θα διαρκέσει 60 με 80 λεπτά και στο τέλος θα υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις και απορίες από τους συμμετέχοντες.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου οι φυσιολάτρες του πεζοπορικού τμήματος θα γνωρίσουν το μανιάτικο καλντερίμι από το χωριό Θαλάμες έως την Τραχήλα.
Το καλντερίμι είναι βατό, κατάλληλο για όλους και θα περπατήσουν δίπλα από τις γνωστές μανιάτικες ξερολιθιές (πετρόκτιστα σύνορα των χωραφιών, χωρίς λάσπη), όπου θα απολαύσουν καταπληκτική θέα από ψηλά του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Η διαδρομή συνολικά θα είναι κάθοδος 2:30 ώρες (+/-) μαζί με τις στάσεις και την γνωριμία με το χωριό Θαλάμες.
Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 9:00 π.μ. στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και η επιστροφή κατά προσέγγιση στις 5 ή 6 μ.μ.
Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο, με κόστος 7 ευρώ για τα μέλη του Ευκλή και 9 ευρώ για τα μη μέλη (φοιτητικό και παιδικό 5 ευρώ). Οι κρατήσεις των θέσεων θα γίνονται με την αγορά του εισιτηρίου.
Πληροφορίες και για τις δύο δράσεις στο τηλ. του Συλλόγου στα τηλ. 27210 84844 και 6974252234.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις