"Διπλός" ο αγώνας για τη νέα δήμαρχο Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου

Πρώτη Δημοσίευση: 20/08/2019 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/08/2019 08:57
Ήταν η πρώτη ορκωμοσία δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου στη Μεσσηνία, για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, που ξεκινά την 1η Σεπτέμβρη 2019. Ο λόγος για την ορκωμοσία της νέας δημάρχου Οιχαλίας, Παναγιώτας Γεωργακοπούλου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, στο Μελιγαλά, στο πολιτικό κέντρο “Μαρία Κάλλας”.
Δεν ήταν όμως μια τελετή όπως την είχε αρχικά σχεδιάσει η νέα δήμαρχος και όπως η ίδια ανέφερε, αυτό οφείλεται σε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και γρήγορα θα ξεπεράσει. Η κ. Γεωργακοπούλου υπογράμμισε ότι είναι αποφασισμένη να δώσει έναν σκληρό καθημερινό αγώνα για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Δήμου, τον οποίο όμως πρόσθεσε ότι θα διακρίνουν η εντιμότητα, η διαφάνεια, η συνεννόηση, η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα.
Τη δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο όρκισε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Παραβρέθηκαν ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, οι νέοι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Πύλου Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, η χωρική αντιπεριφερειάρχης και πρώην δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη, ο απερχόμενος δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης.
Η νέα δήμαρχος Οιχαλίας, απευθυνόμενη στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους εκπροσώπους των κοινοτήτων η νέα δήμαρχος τόνισε ότι "τα επόμενα τέσσερα χρόνια έχουμε την ευκαιρία να συνενώσουμε δυνάμεις, να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές, προς όφελος του τόπου μας".
  
Μητροπολίτης Μεσσηνίας: "Ανάπτυξη χωρίς ευημερία του λαού δεν έχει περιεχόμενο" 
Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε στη Δήμαρχο κάθε επιτυχία στο έργο της, τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού. "Ανάπτυξη χωρίς ευημερία του λαού δεν έχει νόημα και περιεχόμενο", σημείωσε χαρακτηριστικά. Η νέα Δήμαρχος με τη σειρά της ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την παρουσία του στην τελετή.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις