Δ.Σ. Καλαμάτας: Το… λευκό κράτησε ανοικτή τη Μαραθόλακκα

Πρώτη Δημοσίευση: 23/10/2019 08:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/10/2019 08:54
«Παράταση μίσθωσης αγροτικού ακινήτου στη θέση Μαραθόλακκα, εμβαδού 3.000 τετραγωνικών μέτρων , για ένα έτος, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εφαρμοζόμενης στο διπλανό χώρο διαδικασίας διαχείρισης των απορριμμάτων. Εγκρίθηκε».
Με αυτό το λιτό τρόπο το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής πληροφορεί τους δημότες για το θέμα που συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Κι όμως, δεν ήταν τόσο απλό όσο φαίνεται από την ανακοίνωση. Μάλιστα, αν η μείζων μειοψηφία ήθελε να… παίξει με τις αντοχές των πολιτών, θα ψήφιζε "κατά" αντί για "λευκό" και σήμερα η Δημοτική Αρχή θα έτρεχε και δε θα έφτανε.
Γινόμαστε σαφέστεροι… χρησιμοποιώντας τις εντυπώσεις του νεαρού δημοτικού συμβούλου, Παναγιώτη Χειλά, από την παράταξη "Πρότυπος Δήμος" για το σχολιασμό του θέματος: "Στις 26/10/2019 λήγει η σύμβαση μίσθωσης σε ένα από τα δύο οικόπεδα όπου γίνεται η εναπόθεση των σκουπιδιών. Δε θα κρίνω εδώ εάν είναι σύμφωνη η πρακτική αυτή με τις πρακτικές της Ε.Ε. και τις χρηματικές αποζημιώσεις που πληρώνει η χώρα μας κάθε χρόνο.
Θα αναρωτηθώ εάν το γεγονός ότι η εισήγηση αυτή έρχεται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας 4 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας είναι ζήτημα έλλειψης σχεδιασμού ή ευρύτερη διοικητική ανικανότητα;
Τέθηκε, επίσης, το ζήτημα της μηνιαίας μίσθωσης του συγκεκριμένου οικοπέδου στο ποσό των 1.000 ευρώ (3 στρέμματα στο βουνό). Είναι πολύ είπαν κάποιοι. Κάποιοι άλλοι για να διευκολύνουν τη διαδικασία (αντιλαμβανόμενοι δικαιολογημένα το αδιέξοδο) ψήφισαν «λευκό» και είπαν από μέσα τους «νίπτω τας χείρας μου».
Εκεί είδα για πρώτη φορά ανήσυχο το δήμαρχο να ρωτάει τον πρόεδρο: «Πέρασε; Πέρασε;». Ήταν η πρώτη φορά στo πλαίσιο της απλής αναλογικής που ο δήμαρχος ανησύχησε για το ενδεχόμενο μη ψήφισης εισηγούμενης διάταξης (όχι λόγω έλλειψης συναίνεσης των μειοψηφιών – το ζήτημα είναι νομικό).
Εάν δεν είχε αποχωρήσει διαμαρτυρόμενο το ΚΚΕ λίγα λεπτά πριν – που πάγια ψηφίζει «κατά» στην πλειονότητα των εισηγήσεων – δε θα πέρναγε «παιδιά». Επίσης, μου γεννήθηκε η εξής απορία: Αδειοδότηση για τη λειτουργία και τη χρήση αυτή στο συγκεκριμένο οικόπεδο υφίσταται;
Αντιλαμβάνονται όσοι τάχθηκαν «υπέρ» ότι μπορεί να πάνε κατηγορούμενοι γι’ αυτό; Δεν το αντιλαμβάνονται. Σας θυμίζω ότι για αντίστοιχα θέματα εκκρεμούν 3 δικαστήρια για τον νυν δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο, όπως ο ίδιος ανέφερε στην χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνεδρίαση. Μετά ο δημότης απορεί και διερωτάται, γιατί υπάρχουν σκουπίδια εδώ και εκεί;".
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις