Δυναμική «επανεκκίνηση» του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών

Πρώτη Δημοσίευση: 09/01/2019 20:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/01/2019 20:30
«Ο Πυρσός» ξανά μπροστά προάγοντας ήθος και πολιτισμό 
Δυναμική είναι η «επανεκκίνηση» του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός», που μπαίνει ξανά μπροστά προάγοντας πολιτισμό και ήθος. Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής, στην εκδήλωση κοπής της πίτας του για τη νέα χρονιά στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, όπου και η έδρα του, επικράτησε το αδιαχώρητο!
Η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαίρη Γκότση, μαζί με όλα τα μέλη του Δ.Σ. έκοψαν την πίτα και ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά. Σε σύντομη ομιλία της καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στη μερική ανακαίνιση που έγινε πρόσφατα από το γιο του Χαράλαμπου Φουρναράκη, Γιάννη. Η ίδια σημείωσε τη νέα προσπάθεια του Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι το μεγάλο έργο που μένει να κάνει είναι η βιβλιοθήκη και ως προς αυτό χρειάζονται βιβλιοθηκονόμο, για να ταξινομήσει τα περισσότερα από 10.000 βιβλία που υπάρχουν!
Στη συνέχεια το πολυπληθές κοινό απόλαυσε χορούς από παιδιά του Συλλόγου και το τμήμα ενηλίκων, ενώ για πρώτη φορά παρουσιάστηκε αργεντίνικο τάνγκο!
Τυχερή της βραδιάς, που βρήκε το φλουρί της βασιλόπιτας, ήταν η Παναγιώτα Μπεζεντέ, η οποία κέρδισε μια εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου, προσφορά του ασφαλιστικού γραφείου «Δημητρόπουλος»!
Σε δημοσίευση δε του Συλλόγου στη σελίδα του στο facebook αναφέρεται: «Ευχαριστούμε θερμά το πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΠΥΡΣΟΥ, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας. Ήταν για εμάς μια βραδιά ικανοποίησης και υπερηφάνειας, μια βραδιά "επανεκκίνησης"-θα λέγαμε-, αφού κατάφεραν να ξεπεραστούν τεχνικής φύσης εμπόδια, που κρατούσαν την δράση του Συλλόγου μας μακριά σας. Ήρθε ο καιρός για όλους μας θεωρούμε, να επαναπροσδιοριστούμε, να ενωθούμε, να προάγουμε το ήθος, τη δυναμική και τον πολιτισμό που ανέκαθεν χαρακτήριζαν την πόλη μας! Ήρθε ο καιρός να στρέψουμε την δυναμική μας στο "δέντρο", με απώτερο στόχο να λάμψει ξανά το "δάσος"! Ήμασταν άριστοι! Έχουμε δοκιμαστεί σε αυτό! Εξακολουθούμε να αριστεύουμε σε ατομικό επίπεδο, σε κάθε κλάδο ή τομέα που αφορά η ενασχόληση των ατόμων-μονάδων! Ήρθε ο καιρός να αποθέσουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και προπάντων την αγάπη μας, στην Πόλη μας, στην Περιοχή μας, στην Πατρίδα μας, στον Κόσμο! Έτσι οι ζωές όλων μας θα δεθούν συναισθηματικά επενδεδυμένες, πνευματικά ισχυρές και ψυχικά ικανοποιημένες! Αυτές οι αρχές χαρακτηρίζουν το προσωνύμιο του Συλλόγου μας "Μορφωτικός", αυτές οι δράσεις συνεργασίας προάγουν επίπεδα, κοινωνίες, πόλεις! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους φίλους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και ειδικά τις "ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ" για την προσφορά του δώρου, που κέρδισε το φλουρί της πίτας».

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις