Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις πνευμονικές παθήσεις στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Πρώτη Δημοσίευση: 13/05/2017 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/05/2017 10:20
Προληπτικός έλεγχος για την αναπνευστική ικανότητα σε καπνιστές, αλλά και στους άνω των 40 ετών, πραγματοποιείται αυτές τις μέρες από το Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.
Ο πρώτος κύκλος των εξετάσεων διεξήχθη στο Δημαρχείο στην Πύλο, από πνευμονολόγους της περιοχής, με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων οι γιατροί έκαναν σπιρομέτρηση στους πολίτες και τους ενημέρωναν για τις πνευμονικές παθήσεις, αλλά και τον υγιεινό τρόπο ζωής.
Ο προληπτικός έλεγχος, τόσο για τους χρόνια καπνιστές όσο και για τους πολίτες άνω των 40 ετών, ακόμη και για τους νεώτερους, βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για τη μείωση των επιπτώσεων της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και των σχετιζόμενων επιπλοκών.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος χαιρέτισε τη δράση, συμμετέχοντας στις εξετάσεις και ευχόμενος Υγεία σε όλο τον κόσμο, ενώ δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως Δημοτική Αρχή να υποστηρίζουμε τους δημότες στο θέμα της Υγείας και αυτό το έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια, διοργανώνοντας αρκετά συχνά δράσεις προληπτικής ιατρικής σε διάφορους τομείς, ούτως ώστε όλοι μας, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας, να έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για την Υγεία μας και να προλάβουμε καταστάσεις. Ευελπιστώ στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε κάθε πρόγραμμα που συμμετέχει ο Δήμος μας».
Ο επόμενος προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Δημαρχείο Χώρας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις