Δωρεάν σεμινάριο από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 18/07/2019 08:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/07/2019 08:44
«Από το Α ως το Ω του κινηματογραφικού λεξιλογίου» 
Δύο καταξιωμένους σκηνοθέτες από την Ιταλία, τον Mario Brenta και την Karine De Villiers, φιλοξενεί, σήμερα Πέμπτη 18 και αύριο Παρασκευή, 19 Ιουλίου, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, διοργανωτής φορέας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.
Οι προσκεκλημένοι θα δώσουν ένα διήμερο σεμινάριο με θέμα "Από το άλφα ως το ωμέγα του κινηματογραφικού λεξιλογίου" (η κλασική δομή διήγησης, το ντοκιμαντέρ, η πειραματική πρωτοπορία).
Το σεμινάριο, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνοϊταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Α49 (Αναγνωσταρά 49).
Παράλληλα, μετά τις εργασίες του, και τις δυο ημέρες, θα προβληθούν αντίστοιχα τα ντοκιμαντέρ των δύο εισηγητών "The Cat's Smile" και “Calle de la Pieta”
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν (απαιτείται δήλωση συμμετοχής). Η δε είσοδος στην προβολή του ντοκιμαντέρ είναι ανοιχτή.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στην email peldocfes[email protected] (με θέμα: Συμμετοχή στο σεμινάριο, όπου θα αναγράφει ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας).
 
Πρόγραμμα
Πέμπτη 18/07

19:00-22:00 Σεμινάριο με προβολή ντοκιμαντέρ “Calle de la Pieta”
Το ντοκιμαντέρ "Calle de la Pieta" είναι το χρονικό των τελευταίων ημερών του  Τιτσιάνο Βετσέλλιο, του Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης, (1488 -1576) που στις 26 Αυγούστου 1576 αφήνει την τελευταία του πνοή ζωγραφίζοντας στην Calle de la Pieta στη Βενετία (θύμα, μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους της επιδημίας πανώλης που έπληξε την ιταλική πόλη εκείνη την περίοδο).
 
Παρασκευή 19/07
19:00-22:00 Σεμινάριο με προβολή Ντοκιμαντέρ  "The Cat's Smile"
«Το χαμόγελο της γάτας» είναι μια παρατηρητική ματιά στην πραγματικότητα  όπως αυτή αποτυπώνεται στους δρόμους των πόλεων - μια εικόνα  που υποδηλώνει την κρίση και την παρακμή της δυτικής κοινωνίας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Μια εικόνα μεταξύ ακραίου πλούτου και ακραίας φτώχειας, ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις