Δωρεάν τμήμα εκμάθησης Μπριτζ για παιδιά ηλικίας 9-15 ετών

Πρώτη Δημοσίευση: 05/10/2017 15:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/10/2017 15:11
Τμήμα εκμάθησης μπριτζ για παιδιά ηλικίας 9-15 ετών θα δημιουργήσει και φέτος ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας, στο πλαίσιο διάδοσης του εν λόγω πνευματικού αθλήματος.
Τα μαθήματα δεν έχουν οικονομικό κόστος για τα παιδιά και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 4.00 μ.μ., στον ημιώροφο του ξενοδοχείου Pharae Palace, με το πρώτο μάθημα να ξεκινά το Σάββατο 7/10.
Το παιχνίδι του μπριτζ για τους μαθητές είναι σχεδιασμένο ώστε να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να βελτιώσουν, στο πλαίσιο του παιχνιδιού, τη λογική και επαγωγική τους σκέψη. Η ενασχόληση με σύμβολα και αριθμούς προϋποθέτει εστίαση και αυτοσυγκέντρωση, ενώ η ταυτόχρονη παρουσία τριών άλλων παικτών στο τραπέζι ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών. Παράλληλα, ευνοεί την επικοινωνία και την κοινωνικότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατομμύρια παιδιά όλων των ηλικιών σε Ευρώπη και Αμερική ασχολούνται με το μπριτζ από τη σχολική περίοδο της ζωής τους. Σε πολλά σχολεία, μάλιστα, το μπριτζ είναι μάθημα επιλογής, καθώς έχει αποδειχθεί μετά από μελέτες ότι αποτελεί εφόδιο για βελτίωση στην απόδοση των παιδιών σε όλα τα άλλα μαθήματα.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις