Δύο πυρκαγιές χθες σε Αετό και Γλυκορρίζι

Πρώτη Δημοσίευση: 13/08/2019 08:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/08/2019 08:47
Δύο «περίεργες» πυρκαγιές ξέσπασαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στις Κοινότητες Αετού και Γλυκορριζίου της Δημοτικής Ενότητας Αετού. Πρώτα προκλήθηκε η πυρκαγιά λίγο στην Κοινότητα Αετού, σε αγροτική περιοχή με ελαιόδεντρα, η εστία της οποίας ήταν εύκολα προσβασίμη από το δρόμο.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Π.Υ. Γαργαλιάνων και Μελιγαλά καθώς και το Π.Κ. Κυπαρισσίας και πυροσβεστικά οχήματα με πυροσβέστες έσπευσαν κι επιχείρησαν για την κατάσβεσή της, παρά το γεγονός ότι έπνεε δυνατός άνεμος στην περιοχή.
Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ρίχτηκαν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα καθώς και μηχανήματα του γειτονικού δήμου Οιχαλίας, καταφέρνοντας να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Λίγο αργότερα, η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά στην περιοχή της Κοινότητας του Γλυκορριζίου, σε δύσβατη αγροτοδασική περιοχή.
Πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Μεσσηνία κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεσή της, καθώς και πεζοπόρο τμήμα, όπως και η Πολιτική Προστασία του δήμου Τριφυλίας καθώς και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα.
Από αέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL και Canadair.
 
Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις