Δύο στους 10 οδηγούς εξακολουθούν να μη φορούν ζώνη ασφαλείας

Πρώτη Δημοσίευση: 13/12/2018 16:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/12/2018 16:27
Εντονότεροι λόγω εορτών οι τροχονομικοί έλεγχοι
 
 
Η χρήση της ζώνης ασφαλείας ήταν αυτή τη φορά η παράβαση στην οποία έδωσαν έμφαση οι τροχονόμοι την προηγούμενη εβδομάδα. Αν και οι έλεγχοι αυτοί είναι πλέον τακτικοί, πολλοί οδηγοί δε φαίνεται να έχουν συμμορφωθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να βεβαιώνονται αρκετές παραβάσεις.
 
Ζώνες ασφαλείας
Όπως κάθε εβδομάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, την προηγούμενη κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
Στο πλαίσιο αυτό, από 698 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 6.713 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.302 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
 
Παραβάσεις στη Μεσσηνία
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (287), της Ακαρνανίας (76), της Θεσσαλονίκης (60), της Φθιώτιδας (50), Αχαΐας (45) και Χανίων (42).
Στη Μεσσηνία, από 3 έως 9 Δεκεμβρίου, συγκροτήθηκαν τέσσερα συνεργεία ελέγχων και ελέγχθηκαν 85 οχήματα. Κατά τους ελέγχους αυτούς βεβαιώθηκαν σε Μεσσήνιους οδηγούς 19 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας. Λόγω των εορτών οι έλεγχοι θα αυξηθούν και θα γίνουν εντονότεροι.  
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις