Δύο 12χρονοι και ένας 10χρονος οι δράστες διαρρήξεων και κλοπών στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 18/12/2018 18:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/12/2018 18:34
Στην ηλικία τους θα έπρεπε να νοιάζονται μόνο για το παιχνίδι και ενασχόλησή τους να είναι η φοίτησή τους στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Όχι, όμως, για τους δύο 12χρονους και το 10χρονο που κατηγορούνται ήδη από αυτή την ηλικία για διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις που διαπιστώθηκε ότι διέπραξαν μέσα σε ένα 20ήμερο στην Καλαμάτα.
Οι τρεις ανήλικοι Ρομά έχουν ξαναπασχολήσει και στο... παρελθόν την Αστυνομία με μικροπαραβατικότητα, αλλά αυτή τη φορά αποφάσισαν να κινηθούν πιο οργανωμένα κάνοντας διαρρήξεις μέρα-μεσημέρι και αφαιρώντας ό,τι έβρισκαν. Μάλιστα, δε δίσταζαν να κάνουν και ζημιές.
Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους από κάμερες ασφαλείας, ενώ προχώρησε στη σύλληψη των δύο πατεράδων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
 
6 κλοπές
Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν 6 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Καλαμάτα. Οι αστυνομικοί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι πίσω από αυτές κρύβονταν, όχι απλώς ανήλικοι δράστες, αλλά παιδιά. Συγκεκριμένα, ένας 12χρονος με δύο αδέλφια 10 και 12 ετών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανήλικοι, κατά το χρονικό διάστημα από 20 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου, στην Καλαμάτα, διέπραξαν δύο κλοπές, σε γραφείο και σε κτήριο εκπαίδευσης, μία κλοπή σε όχημα, δύο απόπειρες κλοπής σε καταστήματα και τέλος μία κλοπή οχήματος, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.
 
Η δράση τους
Η πρώτη κλοπή έγινε στις 20 Οκτωβρίου, όταν οι ανήλικοι διέρρηξαν μεσημέρι προς απόγευμα τα γραφεία της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Σωματείου «Αίαντας Καλαμάτας» στην οδό Λακωνικής. Διέρρηξαν την κεντρική είσοδο των γραφείων και αφαίρεσαν 50 ευρώ και συσκευασμένους χυμούς.
Από 20 Οκτωβρίου έως 22 του ίδιου μήνα, χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης, μπήκαν στο 19ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας στη διασταύρωση των οδών Λακωνικής και Ζάρκου και αφαίρεσαν μία τηλεόραση.
Στις 21 Οκτωβρίου, μεσημεριανές ώρες, στην οδό Κρήτης παραβίασαν την είσοδο του σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» και μπήκαν. Όμως, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του πολυκαταστήματος και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
Στις 23 Οκτωβρίου, μεσημέρι προς απόγευμα, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την κεντρική πόρτα παιδότοπου στην οδό Μαντίγκλου, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Στις 7 Νοεμβρίου στο παρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας οι τρεις ανήλικοι παραβίασαν την πόρτα σταθμευμένου λεωφορείου και αφαίρεσαν έναν αποκωδικοποιητή τηλεόρασης, κλειδιά και διάφορα εργαλεία. Πριν φύγουν, όμως, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του λεωφορείου και σε ντουλάπια του.
Τέλος, στις 28 Οκτωβρίου ο ένας 12χρονος αφαίρεσε αυτοκίνητο από πάροδο στην οδό Ψαρών. Εντοπίσθηκε, όμως, να το οδηγεί στην οδό Ευαγγελιστρίας και αφού το εγκατέλειψε, τράπηκε σε φυγή. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.
Για την υπόθεση αυτή οι αστυνομικοί κατηγορούν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων τον 43χρονο πατέρα των δυο αδελφών και τον 44χρονο πατέρα του 12χρονου, καθώς λόγω της ηλικίας τους δεν προβλέπεται καμία ποινική ευθύνη στους τρεις δράστες.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
 Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής των ανηλίκων σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις