Εγκαίνια Έκθεσης Κεραμικής-Γλυπτικής

Πρώτη Δημοσίευση: 17/01/2019 10:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/01/2019 15:08
Τα εγκαίνια της έκθεσης Κεραμικής-Γλυπτικής που πλαισιώνει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την έκθεση, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό σε όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (18-27 Ιανουαρίου), έχει επιμεληθεί το Καλλιτεχνικό Στέκι.
Είκοσι Έλληνες καλλιτέχνες δημιούργησαν ειδικά για το Φεστιβάλ έργα από πηλό, γύψο και άλλα υλικά, με θέμα την ισότητα των φύλων, ένα θέμα για το οποίο φέτος το Φεστιβάλ έχει ειδικό αφιέρωμα.
Καλλιτέχνες από Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Καλαμάτα προσέγγισαν ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο το εν λόγω θέμα, μέσα από αφαιρετική ή παραστατική απεικόνιση του, προβάλλοντας έτσι έννοιες, αξίες και ισορροπίες.
Ειδικότερα, συμμετέχουν:
Κεραμίστες: Ηλίας Χριστόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Βασίλης Αναστασόπουλος, Βασίλης Παπαϊωάννου, Ελένη Νικολοπούλου-Μαρινάκη, Ζωή Λυκουριώτη, Παναγιώτης Κυριακάκης, Άρης Σταδιακής, Μαριλένα Μιχοπούλου, Μάγκυ Ιωάννου, Μίρκα Δραπανιώτου, Γωγώ Παπαβασιλείου, Μαρία Παπαβασιλείου, Τάσια Σέμψη, Δώρα Μορφή, Βαγγέλης Σκόνδρας, Μαριλένα Λιβιεράτου, Μανία Αγγέλου
Γλύπτες: Γιάννης Μπαλόπουλος, Μαρία Κουτσοδημητροπούλου.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις