Εγκαίνια Αργιανειού Βιβλιοθήκης στο Μελιγαλά

Πρώτη Δημοσίευση: 23/05/2019 19:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/05/2019 19:37
-Παρουσίαση εμβλήματος και παράδοση ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά
 
Με μια σεμνή, όμορφη τελετή πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Αργιανειού Βιβλιοθήκης στον ανακαινισμένο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου Οιχαλίας, παρουσία πλήθους κόσμου, μαθητών, εκπροσώπων και προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εκπροσώπου τοπικών συλλόγων και φορέων.
Ο δήμαρχος Οιχαλίας κ. Σταθόπουλος κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την οικογένεια Αργιανά για την αρχική δωρεά της βιβλιοθήκης στο Δήμο Μελιγαλά το 1984, καθώς και τον τότε δήμαρχο Μελιγαλά κ. Παπουτσή για τις ενέργειές του. Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση της νέας βιβλιοθήκης, τόνισε τη σημασία της μόρφωσης, καθώς και της προστασίας του λογοτεχνικού πλούτου σε έντυπη μορφή και ενημέρωσε ότι μελλοντικά παραπλεύρως της βιβλιοθήκης θα λειτουργήσει το «Ψηφιακό Πάρκο Πολιτισμού του Δήμου Οιχαλίας με Χρήση Σύγχρονων Τεχνολογιών Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας», μετά και την ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020.
Ακολούθως έγινε παρουσίαση του εμβλήματος του Δήμου Οιχαλίας και ο δήμαρχος ανάλυσε τους λόγους που επιλέχθηκε το λογότυπο, με στόχο να αντανακλά την ιστορική, γεωγραφική, φυσική και πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου, καθώς περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά και διαχρονικά μνημεία του τόπου.
Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, όπου έγινε η παράδοση – παραλαβή ενός ασθενοφόρου οχήματος από το Δήμο Οιχαλίας.     Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις