Εγκαίνια σήμερα της έκθεσης εικαστικών τεχνών CONIECTURA VI

Πρώτη Δημοσίευση: 21/12/2018 09:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/12/2018 09:02
Έκθεση εικαστικών τεχνών CONIECTURA VI με θέμα «Τίνα με θέλουσι οι άνθρωποι είναι;» θα παρουσιάζεται στο Καλλιτεχνικό Στέκι (Μπενάκη 5) Καλαμάτας από σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου, ενώ τα εγκαίνιά της θα γίνουν σήμερα  στις 8.30 το βράδυ.
Σε αυτή συμμετέχουν οι: Σωτήρης Αναστασόπουλος, Ρόμπερτ Ζερβός, Annette Hilbrecht, Βασίλης Καριζώνης, Πηνελόπη Μεμένιου, Ελένη Μπαρδαμάσκου, Γιώργος Ντέρος, Γιώργος Σταθουλόπουλος, Παναγιώτης Φ. Τεμπελόπουλος, Ingrid Weinert, Brigitte Woda-Stabl.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βασίλης Καριζώνης, που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια: «Όπως γνωρίζουμε όλοι, ο άνθρωπος, έχει την ικανότητα να σκέπτεται λογικά αλλά και να συναισθάνεται, δηλαδή να του δημιουργούνται συναισθήματα για διάφορους λόγους και ποικίλες αιτίες. Ο συναισθηματικός κόσμος θεωρείται πως είναι το πεδίο δράσεως της ψυχής και η ίδια η ψυχή, όπως αυτή την αισθάνεται κανείς με το δικό του τρόπο. Έχει, λοιπόν, ο κάθε άνθρωπος μία ψυχή η οποία επιθυμεί, νιώθει και λειτουργεί και ως απώτερο σκοπό ύπαρξης, έχει ένα μυστηριώδες πεπρωμένο, που ίσως το ολοκληρώσει φεύγοντας από αυτόν τον κόσμο. Αυτή η ψυχή οφείλει, κυρίως, να παραμείνει πιστή και αληθινή με τον εαυτό της. Να μην υποδουλωθεί σε πράγματα που θα την κρατήσουν μακριά από τις επιδιώξεις της και, πάνω από όλα, να κρατήσει την αγνότητά της. Ένα πρόβλημα, λοιπόν, που προκύπτει, έχει να κάνει με το ποιος θέλουν οι άλλοι να είμαστε. Ποιον περιμένουν να τους εκπληρώσει αυτό που προσδοκούν από τη ζωή μας και να τους κάνει να νοιώσουν ικανοποίηση που κατάφεραν να μας βάλουν στις δικές τους επιθυμίες, στους δικούς τους στόχους, να γίνουμε ό,τι αυτοί πιστεύουν πως είναι το καλύτερο για εμάς. Πάντα ή σχεδόν πάντα οι άλλοι κάτι περιμένουν από εμάς…».
Ώρες λειτουργίας: 19.00-22.00 εκτός αργιών.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις