Εγκαίνια στον πολυχώρο «A49» - Η σύγχρονη τέχνη…συστήνεται στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 24/03/2019 19:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/03/2019 19:14
Δε θα μπορούσε να είναι άλλος ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάστηκε, προχθές το βράδυ, στο χώρο τέχνης και πολιτισμού Α49 στην οδό Αναγνωσταρά, παρά «Έργα Μεγάλων Ελλήνων Δημιουργών». Πρόκειται για μια μοναδική συγκέντρωση 91 πινάκων ζωγραφικής, γλυπτών και εγκαταστάσεων 21 κορυφαίων και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν οι Κώστας Βαρώτσος, Γιάννης Γαΐτης, Κώστας Τσόκλης, αλλά και ο Μεσσήνιος Γιάννης Μπουτέας, με τη λίστα να περιλαμβάνει, επίσης, τους: Αλέξη Ακριθάκη, Δημήτρη Αληθεινό, Αχιλλέα Απέργη, Ειρήνη Απέργη, Χαραλάμπο Δερμάτη, Στεφανία Ζουρούδη, Γιώργο Λάππα, Κυριάκο Μορταράκο, Ζάφο Ξαγοράρη, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Pavlos, Βασιλική Πιστικού, Βαγγέλη Πολύζο, Γιάννη Σκαλτσά, Παντελή Χανδρή, Έρση Χατζηαργυρού και Γιάννη Ψυχοπαίδη.  
Η έκθεση, για την οποία υπάρχει πανελλήνιο ενδιαφέρον και αποτελεί καλλιτεχνικό γεγονός που συζητιόταν πριν ξεκινήσει και είναι σίγουρο ότι θα αποτελεί σημείο αναφοράς για καιρό αφού ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου, είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης δύο ΚοινΣΕΠ, της Α+Α teleia Kalamata και της ΠΕΣ Πολύτροπον. Τα έργα προέρχονται από τη συλλογή του Μιχάλη Γαβρίλου, του τεχνίτη που εμπιστεύεται όλος ο σύγχρονος κόσμος της τέχνης για ειδικές κατασκευές και του ανθρώπου που αναλαμβάνει σταθερά το στήσιμο των ελληνικών περιπτέρων στην Μπιενάλε της Βενετίας.  
Ο πολυχώρος στην οδό Αναγνωσταρά 49 θα μετατραπεί για δύο και πλέον μήνες (η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από Δευτέρα-Παρασκευή 10.00 π.μ.-8.00 μ.μ., Σάββατο 10.00 π.μ.-3.00 μ.μ. Κυριακή 11.00 π.μ.-3.00 μ.μ.) «σε μουσείο σύγχρονης τέχνης. Είναι ό,τι καλύτερο έχει γίνει σε τέτοια γκαλερί πανελληνίως», σχολιάζουν ο Βαγγέλης Νικολάου και η Άννυ Χαραλαμποπούλου, οι οποίοι βλέπουν με ικανοποίηση, πριν συμπληρωθεί μισός χρόνος λειτουργίας, η εστία πολιτισμού που δημιούργησαν με πολύ κόπο και μεράκι να γίνεται σημείο αναφοράς και αυτόνομος προορισμός για τους λάτρεις της τέχνης, όχι μόνο από τη Μεσσηνία, αλλά από την Αθήνα και αλλού.
 
Φωτογραφίες: Στασινός ΜουτσούλαςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις