Εγκαινιάστηκε το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 05/02/2019 09:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/02/2019 09:53
Ένα πολιτιστικό οικοδόμημα πολυλειτουργικό, με δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων, διεθνών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, το οποίο περιλαμβάνει στην εμβέλειά του όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και την Αθήνα και ακόμη παραπέρα, εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν ανήμερα την εορτή της Υπαπαντής, λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι.
Αναφερόμενος στο κτήριο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι για να ολοκληρωθεί απαιτήθηκαν προσπάθειες 20 χρόνων, από πέντε δημάρχους, με τη βοήθεια πέντε κυβερνήσεων, καθώς και Περιφερειακών Αρχών. Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στοίχισε περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση ήταν κυρίως από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό και από δημοτικούς πόρους - οι τελευταίοι για την αγορά του χώρου αυτού στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας.
Εδώ πρόκειται να στεγασθεί η Δημοτική Σχολή Χορού και, βεβαίως, μπορεί να λέγεται Μέγαρο Χορού, αλλά θα φιλοξενεί μεγάλες εκδηλώσεις, ποιοτικές εκδηλώσεις, όλων των μορφών της τέχνης. Η διοίκηση θα ασκείται από καλλιτεχνικό διευθυντή, για τον οποίο προκηρύσσεται πανελλήνιος διαγωνισμός.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με σύντομη δήλωσή του, εξέφρασε ικανοποίηση και βαθιά συγκίνηση για την ολοκλήρωση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, επισημαίνοντας πως «είναι μία προσπάθεια πολλών δημάρχων, πολλών κυβερνήσεων και αυτό δείχνει κάτι: μόνο μέσα από τη συνέχεια των σημαντικών βημάτων που μπορούμε να κάνουμε, είναι δυνατόν να προχωρήσει τούτος ο τόπος, μέσα από την προσήλωση καθενός στο θετικό που αφήνει πίσω του ο προηγούμενος. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις δημιουργίας για το λαό μας και για το έθνος μας».
Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε το Μέγαρο Χορού «κόσμημα πολιτισμού», του οποίου οι πολυσχιδείς δραστηριότητες «θα συμβολίζουν εφεξής, και μάλιστα με τρόπο εμβληματικό, ότι η Καλαμάτα μας ήταν και θα είναι πάντα και κατ' εξοχήν πόλη του Πνεύματος, πόλη του Πολιτισμού, πόλη της Φιλίας, πόλη της Ειρήνης».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις