Εγκρίθηκε η επισκευή της "Ηλέκτρας" με 1.372.680,00 ευρώ

Πρώτη Δημοσίευση: 14/03/2019 20:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/03/2019 20:19
H παρακαταθήκη Χαρίτση για την Καλαμάτα
 
 
Η… παρακαταθήκη που άφησε για την Καλαμάτα όταν ήταν στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ο νυν υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, δεν έμεινε ξεχασμένη στα… συρτάρια.
Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στις αρχές του 2018, θα γίνονται δεκτές αιτήσεις χρηματοδότησης για την ανάδειξη «ξεχασμένων» ακινήτων που έχουν στην ιδιοκτησία τους οι Δήμοι, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΣΠΑ με τίτλο “Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας”.
«Με το νέο πρόγραμμα χρηματοδοτούμε την αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος των Δήμων», είχε αναφέρει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. «Κτήρια που παρέμεναν αδρανή και επιβάρυναν οικονομικά τους δημότες θα μετατραπούν σε σημαντικές εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και σε νέες πηγές εσόδων για τους Δήμους. Πρόκειται για δράση που συνδυάζει αρμονικά τη διατήρηση και ανάδειξη των τοπικών εμβληματικών κτηρίων με την οικονομική ανάπτυξη, προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.
Στη νέα προγραμματική περίοδο επικεντρώνουμε σε μικρά και μεσαία έργα στους Δήμους όλης της χώρας που αναβαθμίζουν τις υποδομές τους και ενισχύουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες των τοπικών οικονομιών».
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Θάρρους", η ειδική γραμματέας ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα υπέγραψε την ένταξη του έργου ««Επισκευή κτηρίου πρώην Κινηματογράφου Ηλέκτρα για επανάχρησή του ως Πολιτιστικού Πολυχώρου» με δικαιούχο το Δήμο Καλαμάτας και συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 1.372.680 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020.
Στο πλαίσιο του έργου χρηματοδοτείται η ανακατασκευή του κινηματογράφου "Ηλέκτρα" και η επαναλειτουργία ως πολυχώρος πολιτισμού. Ειδικότερα, προβλέπεται η λειτουργία κινηματογράφου, η στέγαση παραρτήματος της Δημοτικής Πινακοθήκης, η διαμόρφωση χώρου ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολιτιστικές ανάγκες των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και οι πολυεπίπεδες δραστηριότητες του Δήμου. (σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, συνέδρια). Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα αναδειχθεί το δημοτικό αυτό κτήριο με σημαντική ιστορία και θέση και αναμένεται να τονωθεί σημαντικά η πολιτιστική ζωή στο κέντρο της πόλης.
Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας με την ειδική γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα,, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο, αφού ανακατασκευασθεί, το κινηματοθέατρο να δοθεί με διαγωνισμό σε ιδιώτη.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις