Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά τιμώντας τη μνήμη του καταξιωμένου εικαστικού Pavlos στα Φιλιατρά

Πρώτη Δημοσίευση: 07/08/2019 11:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/08/2019 11:04
Το Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τριφυλίας τίμησε τη μνήμη του Φιλιατρινού διεθνούς φήμης εικαστικού Pavlos (Παύλος Διονυσόπουλος) με εικαστικό εργαστήρι για παιδιά, παρέα με καταξιωμένους διεθνώς καλλιτέχνες του παρελθόντος αλλά και σπουδαίους ζωγράφους του παρόντος!
Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε κάτω από το Ρολόι των Φιλιατρών την Κυριακή το βράδυ. Μικροί και μεγάλοι γνώρισαν το μεγάλο Φιλιατρινό ζωγράφο Παύλο με τη ζωντανή αφήγηση της Φιλιατρινιάς ζωγράφου Πέρσας Παρίσσου, μπροστά από το έργο του που κοσμεί την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών.
Στη συνέχεια στο αίθριο του Δημαρχείου οι μικροί ζωγράφοι εμπνεύστηκαν και ζωγράφισαν σε ξύλο, χαρτόνι και μουσαμά με τη συμμετοχή και βοήθεια ενός ακόμη Φιλιατρινού ζωγράφου, του Νίκου Κωτσάκη.
Εμπνευστής της εκδήλωσης, οργανωτής και καθοδηγητής των μικρών ζωγράφων ο Φιλιατρινός δάσκαλος του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Τριφυλίας, Σωτήρης Γκαρδιακός. Πολύτιμη βοηθός του η εικαστικός και σύντροφός του Φανή.
Δοθείσης της ευκαιρίας ο Δήμος Τριφυλίας τούς ευχαριστεί όλους θερμά για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσαν αφιλοκερδώς, για την πρόταση μιας διαφορετικής εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της τέχνης και, κυρίως, για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση μιας γενιάς νέων με ενδιαφέρον για τον πολιτισμό.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις