Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Λεβεντάκη για το νερό ύδρευσης στην Κυπαρισσία

Πρώτη Δημοσίευση: 08/08/2019 08:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/08/2019 08:15
Εισαγγελική παρέμβαση και έρευνα για τις δημόσιες καταγγελίες μέσω διαδικτύου (σ.σ. facebook) του νεοεκλεγέντος δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, για το νερό ύδρευσης της Κυπαρισσίας, διατάσσεται έπειτα από χθεσινή αναφορά του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Δημήτρη Τερζή, ως θεσμικού εκπροσώπου των εμπόρων κι επαγγελματιών της πόλης.
Ο κ. Τερζής έθεσε υπόψη της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας τα δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων με τις δημόσιες καταγγελίες του κ. Λεβεντάκη σχετικά με το νερό ύδρευσης της Κυπαρισσίας, όπως ακριβώς αναφέρονται σε δημοσιεύσεις στο λογαριασμό του συνδυασμού του «Άνοδος Τριφυλίας» στο facebook, όπου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας  ισχυρίζεται: «Οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι τουρίστες αυτής της πόλης, εν έτει 2019, υδρεύονται με νερό, στο οποίο κάνουν βόλτες ποντίκια και αρουραίοι (και για του λόγου το αληθές, το κάτωθι σχετικό φωτογραφικό υλικό)», αναφερόμενος, όπως επίσης ισχυρίζεται, «στην κατάσταση που βρίσκεται η δεξαμενή νερού στην Κυπαρισσία, την οποία επισκέφθηκα και σοκαρίστηκα από το θέαμα που αντίκρισαν τα μάτια μου».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως και την έρευνα των καταγγελιών του κ. Λεβεντάκη, καθώς στην Κυπαρισσία έχουν προκληθεί πανικός και φόβος. Η δε κοινωνία είναι ανάστατη και τρομοκρατημένη και κάτοικοι, επαγγελματίες και επισκέπτες της περιοχής απευθύνονται στον Εμπορικό Σύλλογο και ρωτούν, εξαιτίας των καταγγελιών του κ. Λεβεντάκη, τι ακριβώς συμβαίνει με το νερό ύδρευσης της Κυπαρισσίας, εάν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και εάν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Πάντως, αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Τερζής προσκόμισε και επίσημα αποτελέσματα αναλύσεων νερού ύδρευσης της Κυπαρισσίας, που έχουν γίνει για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, για την καταλληλότητα του νερού προς ανθρώπινη κατανάλωση.

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις