Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Πρώτη Δημοσίευση: 03/10/2019 19:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/10/2019 19:18
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, διεθνή ημέρα δράσης για τα δικαιώματα και την καλή διαβίωσή τους, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου - ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη άγιου των ζώων, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, προγραμματίζει προβολή και ενημερωτική εκδήλωση, στο Στέκι του Κέντρου, στην οδό Μπενάκη 11 στο Ιστορικό Κέντρο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Greek Αnimal Rescue του Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Πρόκειται για μια κινηματογραφική αλληγορία, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες αδέσποτων ζώων που αποτυπώνουν όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης – Οι πρωταγωνιστές του, τα αδέσποτα στη βιομηχανική έρημο του Ασπροπύργου, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολούν την περιοχή περιθάλποντας τα άρρωστα ζώα και ένας φιλοζωικός σύλλογος στο Λονδίνο, αναζητούν ελπίδα και μια νέα αρχή σε μια στιγμή που όλα μοιάζουν χαμένα.
Από πλευράς Φιλοζωικού Ομίλου, η πρόεδρος Κατερίνα Πεζώνη και η Ρενάτα Γκούζου, μέλος του Δ.Σ. του ομίλου και υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος, η οποία συμμετείχε στην εκπαιδευτική δράση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου κατά την προηγούμενη σχολική περίοδο, με επισκέψεις σε σχολεία της ευρύτερης Περιφέρειας, προβολές και συζητήσεις με τους μαθητές, θα μιλήσουν για το πρόβλημα των αδέσποτων και θα ενημερώσουν τον κόσμο για τις δράσεις του Ομίλου. Επίσης, η κτηνίατρος Χριστίνα Καντζιλιέρη θα μιλήσει για τους ορθούς τρόπους φροντίδας ενός ζώου και θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις