Εκδήλωση για το σπόρο στο Αγρόκτημα Φοίφα-ReThink

Πρώτη Δημοσίευση: 05/10/2019 16:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/10/2019 16:23
Συνεχίζονται οι Ανοιχτές Κυριακές στο Αγρόκτημα Φοίφα και αυτήν την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, με μια θεματική αφιερωμένη στο σπόρο. Επιλέγoντας 8 είδη διάφορων εποχικών σπόρων οι ενδιαφερόμενοι θα δημιουργήσουν σποροσβώλους για απευθείας φύτευση οπουδήποτε επιθυμούν. 
Ο σποροσβώλος είναι μια τεχνική φυσικής καλλιέργειας, που πρωτοεπικοινωνήθηκε στο δυτικό κόσμο από τον Ιάπωνα γεωπόνο και φιλόσοφο Masanobu Fukuoka, ως ένα βασικό εργαλείο αναδόμησης των κατεστραμμένων ενεργειακά εδαφών, αλλά και ένα εργαλείο ανάπτυξης κήπων βασιζόμενων στη φυσική καλλιέργεια (natural farming), αλλά και στη μόνιμη μορφή καλλιέργειας (permaculture).
Έκτοτε αυτή η τεχνική ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας κήπους στις ερήμους ή αναζωογονώντας καμένες εκτάσεις κ.ά. Πλέον ο κόσμος της αγροοικολογίας αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές, καθώς έχουν αρχίσει να φαίνονται καθαρά στον πλανήτη μας οι επιπτώσεις των καλλιεργητικών και άλλων πρακτικών που εξαντλούν τους πόρους της γης, αυξάνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα.
Με αυτήν την εκδήλωση το Αγρόκτημα Φοίφα ξεκινά τις εποχικές σπορές του, αλλά και προμηθεύει τον κόσμο που ενδιαφέρεται με σποροσβώλους, προκειμένου να δημιουργήσουν τους δικούς τους μικρούς φυσικούς κήπους, συγκαλλιεργώντας ποικίλα είδη και καθιστώντας τους κήπους ενεργειακά αυτάρκεις.
Αλλά και ταυτόχρονα καλεί όλους όσοι επιθυμούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία και το έργο της Ανοιχτής Τράπεζας Σπόρων του Αγροκτήματος, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση της Γιορτής Ανταλλαγής Σπόρων που θα γίνει προσεχώς.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι ιδιαίτερα στοχευμένη στα παιδιά. Εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν κήπους στα σχολεία τους, μπορούν να προμηθευτούν σπόρους, αλλά και να λάβουν πληροφορίες για τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει το Αγρόκτημα καθημερινά.
Η εκδήλωση ξεκινά στις 11.00 το πρωί. Για το ενδεχόμενο βροχής, έχουν ήδη προβλεφθεί προφυλαγμένοι χώροι για τη διεξαγωγή του εργαστηρίου, ενώ η σπορά θα γίνει όταν ο καιρός το επιτρέψει.
Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ. 2721022505.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις