Εκδήλωση με τίτλο: Βελτίωση της προσβασιμότητας στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 06/12/2017 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/12/2017 09:15
Η άναρχη και παράνομη στάθμευση που καταλαμβάνει κάθε ελεύθερο χώρο, ενίοτε και τα πεζοδρόμια, περιορίζοντας στο ελάχιστο το χώρο διέλευσης, είναι η εικόνα που παρουσιάζουν αρκετές περιοχές της Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο αυτό και για την περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας και τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «ΔιαφοροΖΩ», διοργανώνουν ημερίδα υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας με τίτλο «Βελτίωση της προσβασιμότητας στην Καλαμάτα».
Η ημερίδα υποστηρίζεται από το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας, το Περιφερειακό Τμήμα Μεσσηνίας του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και το Κέντρο Αποκατάστασης «Διάπλαση».
Στόχος είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και η ανάδειξη καλών πρακτικών και εφαρμόσιμων λύσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην Καλαμάτα.
Το δε πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ενότητες, με σημαντικές εισηγήσεις και τοποθετήσεις. Η πρώτη αφορά στην αποτύπωση της προσβασιμότητας στην πόλη και την καταγραφή καλών πρακτικών για τη βελτίωσή της ενώ η δεύτερη την παρουσίαση δράσεων προσβασιμότητας οι οποίες έχουν άμεση εφαρμογή.
Τη διοργάνωση και το συντονισμό της ημερίδας έχει ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, διδάκτωρ Πολιτικός ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγος, ειδικός γραμματέας ΣΕΣ.
Α.Π.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις