Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα

Πρώτη Δημοσίευση: 31/03/2017 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/03/2017 09:11
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα στις 4 Απριλίου ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας ετοιμάζει εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 5 Απριλίου, 8.00-10.00 το βράδυ, μια μικρή γιορτή στην Πλατεία Όθωνος, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, το ιδιαίτερα απαιτητικό και πολύτιμο έργο του ΦΟΚ και θα γίνουν εγγραφές εθελοντών.
Παράλληλα και εν όψει του Πάσχα, διατίθενται χειροποίητες λαμπάδες σε επιλεγμένα σημεία, ενώ θα διοργανωθούν και μπαζαάρ με στόχο την ενίσχυση του «κουμπαρά» για τα αδέσποτα της Μεσσηνίας, όπου οι ανάγκες είναι τεράστιες.
Εκτός από τα εκατοντάδες ζώα που φιλοξενούνται ή φροντίζονται από εθελοντές, καθημερινές είναι οι περιπτώσεις εγκαταλείψεων… αμέτρητων κουταβιών και συχνά τα περιστατικά σοβαρά τραυματισμένων ή άρρωστων ζώων -χαρακτηριστική περίπτωση τρεις σκύλοι που βρέθηκαν με παράλυση των πίσω ποδιών και θα χρειαστούν, ανάμεσα σε άλλα, αναπηρικό αμαξίδιο –ευτυχώς με δωρεά φιλόζωης εξασφαλίστηκε το ένα από αυτά.
 
Τα Παιδικά Χωριά SOS στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας αδέσποτων
Ιδιαίτερης σημασίας είναι η επίσκεψη που θα κάνουν παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SΟS το απόγευμα της 7ης Απριλίου στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων στη Μεσσήνη. Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τα σκυλάκια που φιλοξενούνται εκεί, τα οποία έχουν εξίσου την ανάγκη παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους. Τα παιδιά θα έχουν έτσι μια βιωματική επαφή με τα ζώα-σύμβολο της ανυστερόβουλης αγάπης και αφοσίωσης, θα ξεναγηθούν στο χώρο από τους υπευθύνους και θα μάθουν πώς να είναι οι ίδιοι οι ιδανικοί φιλόζωοι και μελλοντικοί προστάτες των δικαιωμάτων των τετράποδων φίλων μας.
 
Και Penny Marathon το καλοκαίρι -Λήγει σήμερα ο ζωγραφικός διαγωνισμός
Για τρίτο καλοκαίρι η Μεσσηνία θα φιλοξενήσει τον Ιούλιο το Penny Marathon, αγώνες δρόμου και ποδηλάτου που γίνονται ταυτόχρονα σε διάφορες ελληνικές πόλεις και στην Αυστραλία και δίνουν την αφορμή για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα των αδέσποτων.
Μάλιστα, σήμερα λήγει και ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής που θα αναδείξει το σχέδιο που θα κοσμήσει τα φετινά μπλουζάκια της διοργάνωσης (θα βραβευθούν οι τρεις που θα αξιολογηθούν ως καλύτερες και θα επιλεγεί η πρώτη).
Ο διαγωνισμός αφορά παιδιά Δημοτικού Σχολείου που καλούνται να αναδείξουν τον αγώνα και το σκοπό του. Η ζωγραφιά πρέπει να συμπεριλαμβάνει τις λέξεις Penny Marathon, σε διαστάσεις Α4 (λευκό χαρτί) σε κάθετη διάταξη, ενώ θα πρέπει να σαρωθεί με σκάνερ και να σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], συμπεριλαμβάνοντας το ονοματεπώνυμο, την ηλικία, την πόλη και τη χώρα του παιδιού.
Χ.Ε.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις