Εκδηλώσεις προβολής της Καλαμάτας στο Περιστέρι

Πρώτη Δημοσίευση: 17/09/2019 08:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/09/2019 08:43
Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις προβολής της Καλαμάτας στο Περιστέρι, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία περίπου 1.500 θεατών, κυρίως Καλαματιανών και Μεσσηνίων, την περασμένη Παρασκευή στο Άλσος Περιστερίου.
Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στο Δήμο Καλαμάτας και διεξήχθησαν στο πλαίσιο έκθεσης με τίτλο «Κρασί, Μέλι, Λάδι και Ελιά, η Αυθεντική Ελλάδα», που ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 15 του μήνα. Ο γενικός τίτλος των εκδηλώσεων ήταν «Σαν πας στην Καλαμάτα».
Πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας στην είσοδο του Άλσους Περιστερίου και μαζί περιηγήθηκαν τον εκθεσιακό χώρο.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στην κεντρική σκηνή του Άλσους, «Τέχνη στην Πέτρα». Η Δημοτική Φιλαρμονική κατ’ απαίτηση του κοινού απέδωσε μουσικά τεμάχια πέραν όσων είχαν προγραμματισθεί.
Μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας απηύθυναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο κ. Παχατουρίδης.
Επίσης, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ ο δήμαρχος Καλαμάτας απηύθυνε πρόσκληση προς το δήμαρχο Περιστερίου, ώστε στην παρουσίαση αγροτικών προϊόντων «Άρτος, Οίνος, Έλαιον» να διοργανωθεί βραδιά αφιερωμένη στο Περιστέρι.
Ο κ. Παχατουρίδης αποδέχθηκε την πρόσκληση, επισημαίνοντας ότι οι Καλαματιανοί θα πρέπει να αισθάνονται στο Περιστέρι σαν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, λόγω του μεγάλου αριθμού κατοίκων αυτής της περιοχής της Αττικής με καταγωγή από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.
Ο πρώην δήμαρχος Περιστερίου, Θόδωρος Δημητρακόπουλος, βράβευσε το Λύκειον των Ελληνίδων, χορευτικό συγκρότημα του οποίου απέδωσε παραδοσιακούς χορούς, κερδίζοντας το θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Το Λύκειον των Ελληνίδων τίμησε και ο αντιδήμαρχος Περιστερίου, Γιώργος Τσαλίκης.
Σημειώνεται πως χορευτική παράσταση έδωσε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Περιστέρια».
Οι επισκέπτες των περιπτέρων είχαν την ευκαιρία να γευθούν καλαματιανές και μεσσηνιακές γεύσεις, τις οποίες ετοίμασαν στελέχη της Λέσχης Αρχιμαγείρων, καθώς προσφέρθηκαν στο κοινό δίπλες, λαλάγγια, σφέλα και άλλες τοπικές λιχουδιές.
Στις εκδηλώσεις, τέλος, συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Συλλόγων «Οι Μαντιναίοι», «Φίλοι της Παράδοσης» και Γυναικών Νερομύλου.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις