Εκδρομή στον Ταϋγετο για την Αγορά Τοπικών Προϊόντων

Πρώτη Δημοσίευση: 12/10/2017 19:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/10/2017 19:04
Με αφορμή την Αγορά Τοπικών Προϊόντων Ταϋγέτου που πραγματοποιείται την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο χωριό Λαδά, η Ομάδα «Πάμε Βόλτα» θα εκδράμει στον Ταϋγετο.
Το χωριό Κουτσαβά Λαδά, όπως ήταν γνωστό παλιότερα, είναι ένα από τα χωριά του βορειοδυτικού Ταϋγέτου. Στο χωριό ανήκει επίσης ο συνοικισμός του Αγίου Βασιλείου.
Βρίσκεται στη νότια λεκάνη συλλογής των υδάτων του ποταμού Νέδοντα και είναι χτισμένο στους νότιους πρόποδες του Αγίου Γεωργίου, που είναι ένα από τα πολλά πρόβουνα (υψώματα) του Ταϋγέτου. Η αρχική θέση του οικισμού βρισκόταν στη θέση Παλιά Αυλή κοντά στο εξωκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων. Αυτό προκύπτει από τα αρχαία ερειπωμένα κτίσματα, αλλά και τα οστά, καθώς και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τη διάνοιξη αγροτικού δρόμου.
Από τον 8ο αιώνα (χρόνος κατά τον οποίο εκτιμάται ότι δημιουργήθηκε ο πρώτος οικισμός) μέχρι το 13ο αιώνα αποτελούσε συνοικισμό των Κουτσαβών. Από το 13ο αιώνα (περίοδο της Φραγκοκρατίας) μέχρι τα πρώτα χρόνια του Όθωνα αποτελούσε συνοικισμό των Πισινών Χωριών της Επαρχίας Μυστρά (Λακεδαίμονος) με το όνομα Κουτσαβά Λαδά.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις