"Εκστρατεία" Γ. Μπέζου ενάντια στο "φακελάκι"

Πρώτη Δημοσίευση: 04/01/2018 18:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/01/2018 18:33
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, προχώρησε σε νέα ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη "γάγγραινα" που τρώει τα… σωθικά και την ηθική ύπαρξη των γιατρών, το γνωστό εδώ και δεκαετίες "φακελάκι".
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, τουλάχιστον στο Νοσοκομείο Καλαμάτας θα υπάρξει κάθε πρόβλεψη ώστε να μην υπάρχει ούτε καν η υποψία περί χρηματισμού των ιατρών του. 
Ειδικότερα, σε σχετική του ανάρτηση σχολιάζει: «Επανέρχομαι στην προχθεσινή μου ανάρτηση περί χρηματισμού των ιατρών ΕΣΥ, παθητικής δωροδοκίας, φακελάκι κ.λπ., διότι κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι, εντός και εκτός νοσοκομείου, μίλησαν για παλικαρισμούς και πυροτέχνημα Μπέζου.
Ακούστε, λοιπόν, κύριοι, τίποτα από τα δύο δεν ισχύει και προσωπικά δεν το έχω ανάγκη. Πρόκειται για απόλυτα κεντρική, συλλογική, συνειδητή και πολιτική επιλογή, που, τουλάχιστον, για το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα το πάμε κάτω κάτω.
Μάλιστα, μαθαίνω ότι έρχονται από το υπ. Υγείας και μέτρα-εξπρές με ηλεκτρονική μορφή όπως και αυστηριοποίηση της νομοθεσίας για τους 'φακελάκηδες', προκειμένου να πηγαίνουν με τη μία σπίτι τους.
Όσο για μας, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες ο σχεδιασμός μας στο θέμα αυτό, όπου και θα ανακοινωθεί στα μέσα Γενάρη η δέσμη των μέτρων και πρωτοβουλιών που θα λάβουμε.
Και τουλάχιστον στο βαθμό που μας γνωρίζετε όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε αποδείξει ότι προτιμούμε περισσότερο τις πράξεις και λιγότερο τα λόγια! Άλλωστε συνέχεια λέμε: Είμαστε ό,τι κάνουμε και όχι ό,τι λέμε!!!"
Σχετικά με την αναφορά του κ. Μπέζου για τα μέτρα του υπουργείου Υγείας, διαβάζουμε  σε σχετικό δημοσίευμα τα εξής: «Φρένο στους “φακελάκηδες” γιατρούς στα νοσοκομεία επιχειρεί να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τρία νέα μέτρα. Ειδικότερα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής” η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενεργοποιεί εντός δύο μηνών τρία νέα μέτρα, ώστε να μπλοκάρει τα φακελάκια στο ΕΣΥ.
 
Τρία άμεσα μέτρα για τα φακελάκια στα νοσοκομεία
 
1. Ανώνυμο ηλεκτρονικό σύστημα καταγγελιών
Έτσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος” δημιουργείται άμεσα ακόμη και ειδική “ηλεκτρονική” υπηρεσία, όπου θα μπορούν ανώνυμα και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, να καταγγέλλουν τους επίορκους γιατρούς οι ίδιοι οι ασθενείς.
Με τον τρόπο αυτό οι παθόντες δε θα χρειάζεται να ανησυχούν πλέον μήπως δεν αναλάβει τη θεραπεία ή το χειρουργείο τους ο γιατρός, αφού θα τον έχουν προηγουμένως καταγγείλει ότι ζήτησε φακελάκι ανώνυμα αφού το σύστημα θα είναι τελείως ανώνυμο.
Μάλιστα, θα είναι τόσο αυτοματοποιημένο, που θα ενεργοποιεί άμεσα την επέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών όπως είναι το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) ή ακόμη και το ΣΔΟΕ.
 
2.Αυστηροποίηση της νομοθεσίας
Οι… εξωνημένοι λειτουργοί του Ιπποκράτη θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι τα μέτρα που έρχονται θα περιλαμβάνουν και αυστηροποίηση της νομοθεσίας. Θα απολύονται δηλαδή μία ώρα αρχύτερα από το ΕΣΥ, σε σύγκριση με σήμερα που μπορεί κάποιοι επίορκοι να γυρίζουν και κανονικά ανενόχλητοι στην εργασία τους στο νοσοκομείο.
 
3. Ενίσχυση της πειθαρχικής διαδικασίας
Ταυτόχρονα ενισχύεται εντός των δύο πρώτων μηνών του 2018 η πειθαρχική διαδικασία, ώστε να τιμωρούνται οι “φακελάκηδες” σε χρόνο εξπρές μέσω των Πειθαρχικών Συμβουλίων των Υγειονομικών Περιφερειακών (ΥΠΕ) και του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου των Γιατρών.
Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στο παρελθόν τα πειθαρχικά συμβούλια συνεδρίαζαν σπάνια για περιπτώσεις χρηματισμού με αποτέλεσμα να στοιβάζονται δεκάδες υποθέσεις επίορκων γιατρών στα συρτάρια του υπουργείου Υγείας και οι αδίστακτοι γιατροί να συνεχίζουν όχι μόνο να εργάζονται κανονικά αλλά να ζητούν και πάλι χρήματα από τους ασθενείς. Και αυτό διότι γνώριζαν καλά ότι στο τέλος θα έμεναν ατιμώρητοι.
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν απολυθεί από το ΕΣΥ 15 γιατροί που είχαν πάρει φακελάκι, ενώ δεκάδες άλλοι βρίσκονται ακόμη σε αργία».

Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις