Ελαιοπαραγωγοί από την Καλαμάτα: Τους… βάζουν το λάδι στο Πέραμα

Πρώτη Δημοσίευση: 30/12/2012 00:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/12/2012 00:19

Καμπάνια αλληλεγγύης για όλους τους άνεργους

Στη μνημονιακή Ελλάδα το λάδι για χιλιάδες άνεργους, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, έχει γίνει είδος πολυτελείας. Στο Πέραμα θα διατεθούν σήμερα 500 κιλά λάδι από τους ελαιοπαραγωγούς της Καλαμάτας σε νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη.


Σειρά θα πάρουν πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα. Πρόκειται για την πανελλαδική καμπάνια «ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο» που ξεκίνησε πριν από ενάμιση μήνα η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για όλους» και στην οποία ανταποκρίθηκαν θετικά δεκάδες ελαιοπαραγωγοί της περιφέρειας. Τα μέλη της συλλογικότητας πραγματοποίησαν περιοδείες και στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με όλα τα δίκτυα αλληλεγγύης που έχουν δημιουργηθεί, ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν την καμπάνια.


«Έχουμε διαπιστώσει ότι κατά τη συγκέντρωση τροφίμων αυτό που πάντα λείπει ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα είναι το λάδι, το οποίο είναι πολύ βασικό για κάθε τραπέζι. Την ίδια ώρα γνωρίζουμε ότι αν διαθέσει ένας ελαιπαραγωγός μόνο ένα μπουκάλι λάδι θα βοηθήσει σημαντικά τους άνεργους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», ανέφερε στην «Εφ. Συν.» το μέλος του τομέα τροφής της συλλογικότητας, Νίκος Παρλιάρος.


Σε σχέση με τους πολίτες στους οποίους θα διανέμεται και τα κριτήρια διανομής, ο Ν. Παρλιάρος τονίζει: «Δεν πρόκειται να ζητήσουμε κάρτα ανεργίας ή φορολογικές δηλώσεις. Αν ο άλλος έχει σπίτι, αλλά δεν έχει να φάει, τα χαρτιά δεν λένε τίποτα. Σε κάθε περιοχή τόσο τα δίκτυα αλληλεγγύης όσο και οι ελαιοπαραγωγοί γνωρίζουν ποιοι συνάνθρωπο αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και σε εκείνους θα δώσουν λάδι».


Παράλληλα, αν διαπιστωθεί η αναγκαιότητα σε κάποια περιοχή, το λάδι που θα διατεθεί θα παραμείνει εκεί: «Από τις περιοχές της Κρήτης, το λάδι θα διανεμηθεί σε Κρητικούς. Το λάδι της Μυτιλήνης, όμως, μπορεί να διατεθεί στη γειτονική Χίο που υπέστη πλήγμα από τις πυρκαγιές και στα γύρω νησιά. Το λάδι του Βόλου θα διανεμηθεί στην Αθήνα και ούτω καθ’ εξής».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις