Ελεύθερος ο συλληφθείς για την παράνομη «χωματερή» στο δάσος της Φολόης

Πρώτη Δημοσίευση: 13/07/2013 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/07/2013 10:57
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε την Παρασκευή ύστερα από την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, ο 46χρονος ιδιώτης που συνελήφθη από τους αστυνομικούς και τους υπαλλήλους του δασαρχείου, την περασμένη Πέμπτη, να οδηγεί το ένα εκ των δύο φορτηγών που περιείχαν συνολικά σαράντα τόνους σκουπίδια και τα οποία επρόκειτο να ταφούν στο δρυοδάσος της Φολόης.

Η παραπάνω πρόκειται για δραστηριότητα που λάμβανε χώρα, σύμφωνα με πηγές, τις τελευταίες εβδομάδες και η δραστηριότητα των δραστών έγινε αντιληπτή ύστερα από καταγγελίες κατοίκων της Φολόης για την παράνομη ταφή των σκουπιδιών μέσα στο παρθένο δάσος της περιοχής.

Η διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακρίτριας οδήγησε την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο ύστερα από συνεδρίαση χθες το απόγευμα αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον 46χρονο ιδιώτη θέτοντας ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του στην αστυνομία κάθε μήνα, την καταβολή του χρηματικού ποσού των 10 χιλ. ευρώ ως εγγύηση καθώς και την απαγόρευση να κυκλοφορεί στην ευρύτερη περιοχή της Φολόης και στο δάσος της Φολόης σε απόσταση μικρότερη των 3 χιλιομέτρων.

Η απόφαση αυτή βασίστηκε στο σκεπτικό ότι δεν υπήρχε χαρακτηρισμός της περιοχής ως δασικής έκτασης, απο το Δασαρχείο Πύργου, ενώ δεν υπήρχε και αυτοψία απο την Υπηρεσία Περιβάλλοντος για τον χαρακτηρισμό των αποβλήτων σε οικιακά ή μπάζα.

patrisnews.grΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις