ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Πρωτοβουλία για την Ελλάδα που παράγει

Πρώτη Δημοσίευση: 07/12/2017 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/12/2017 19:19
Κομβικό ρόλο στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας διεκδικεί η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η πρωτοβουλία 34 ελληνικών βιομηχανιών που στόχο έχει την προβολή της Ελλάδας που παράγει.
«Με συνολικό ετήσιο τζίρο που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ παραγωγή 2 δισ. τεμαχίων προϊόντων σε ετήσια βάση, περισσότερους από 2.500 κωδικούς στα ράφια ελληνικών και ξένων σουπερμάρκετ, 4.400 εργαζομένους και 64 μονάδες παραγωγής, όλες στην Ελλάδα, εκ των οποίων 12 από τις περιφέρειες της χώρας, η πρωτοβουλία των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν συνασπιστεί γύρω από το ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στοχεύει να αναδείξει την αξία της ελληνικής επιχειρηματικότητας ως το πιο ορθολογικό παραγωγικό μοντέλο για τη δημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας, που θα οδηγήσει και στην έξοδο από το φαύλο κύκλο της ύφεσης» δήλωσε κατά τη διάρκεια παρουσίασης ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, διευθυντής Μάρκετινγκ και Εξαγωγών της εταιρείας Αgrino.
Το «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» αποτελεί μία πρωτοβουλία ελληνικών παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERTA.Ε, που έχει ως σκοπό να παρέχει αξιόπιστη πιστοποίηση της αυθεντικής ελληνικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Η Πρωτοβουλία έχει ήδη θεσμοθετήσει τη σήμανση «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», την οποία τα μέλη φέρουν πάνω στα 2 δισ. τεμάχια προϊόντων που παράγουν, ως σήμα αναγνωρισιμότητας της ελληνικής τους ταυτότητας προς τους καταναλωτές. Η σήμανση απονέμεται έπειτα από αυστηρή διαδικασία ελέγχου της Εταιρείας Ελέγχων & Πιστοποιήσεων Eurocert A.Ε.
«Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ελληνικότητας συμβάλλει στην ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής ανάπτυξης διασφαλίζοντας, παράλληλα, μέσα από τον αξιόπιστο έλεγχο ότι κάθε εταιρεία- μέλος της κοινότητας πληροί συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια που σφραγίζουν την ελληνική της ταυτότητα» σημειώνει ο Αλέξανδρος Κουρής ιδιοκτήτη της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων που παράγει την μπύρα ΝΗΣΟΣ και γενικός γραμματέας της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης, στόχος είναι η προβολή της Ελλάδας που παράγει και αυτό επιχειρείται να γίνει μέσω αναπτυσσόμενων παραγωγικών - μεταποιητικών επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς, οι οποίες επέλεξαν να διατηρήσουν το τρίπτυχο Παραγωγή, Βάση και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα, επιστρέφοντας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία την προστιθέμενη αξία που δημιουργούν, συνεισφέροντας ουσιαστικά στη μείωση της ανεργίας και τη διατήρηση -και επανεπένδυση- του εθνικού πλούτου εντός συνόρων.
Οι φιλοδοξίες της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας, η ανάδειξη της σημασίας των προϊόντων που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν σε ελληνικές εταιρείες ως πηγές εθνικού πλούτου, αγαθά σύγχρονου πολιτισμού και πρεσβευτές της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας ανά την υφήλιο αλλά και η προβολή της Ελλάδας μέσα από τις δραστηριότητες των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων.
Παράλληλα, η συμβολή στην άμεση μείωση του εμπορικού ελλείμματος, η εξασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στη λειτουργία της αγοράς, καθώς και η ανάπτυξη συνεργασιών και κοινών προωθητικών πρωτοβουλιών μεταξύ των παραγωγικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας.
Ήδη οι εταιρείες-μέλη ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχουν εγκαινιάσει την κοινή παρουσία τους σε εμπορικές εκθέσεις, ενισχύοντας την προβολή των ελληνικών προϊόντων σε ένα ευρύ κοινό, έχουν ανοίξει κανάλια ανταλλαγής τεχνογνωσίας και δημιουργούν σταδιακά ένα πλαίσιο κοινής αντιμετώπισης προκλήσεων και αναζήτησης ευκαιριών, ιδιαίτερα στη διεθνή αγορά.
Στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν ήδη οι εταιρείες: AGRINO, ΕΨΑ, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΛΟΥΞ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΖΑΓΟΡΙ, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, ΒΙΚΟΣ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΙΝΑΚΗ, BRAVA, ΕΖΑ, EYBOΪKH ZYMH, ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, SKAG, ΚΥΚΝΟΣ, HELLAS FROST, PETROU NUTS, ΠΑΚΟ, CAPTAIN’S, ΒΙΟΛΑΝΤΑ, ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ENDLESS-ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ, THE WRITING FIELDS, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ, AΥΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ, ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ, GALENICA, CAMPER-GAZ, ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ, ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ, CRETANOLIVEMILL.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις