Εμπλουτίζεται το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στα Φιλιατρά

Πρώτη Δημοσίευση: 28/02/2013 00:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/02/2013 00:09

Νέες δραστηριότητες προστέθηκαν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο της Αποκριάς στα Φιλιατρά.

Στη συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τους συλλόγους προέκυψαν νέες ιδέες, έγιναν προτάσεις και, αφού συζητήθηκαν, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα εκδηλώσεις.

Η βασική ιδέα και ο προβληματισμός ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να συμμετέχουν περισσότεροι και να βιώσουν μια Αποκριά όπως τα παλαιότερα χρόνια, όταν όλοι μασκαρεύονταν με ό,τι υλικό υπήρχε διαθέσιμο και μεταμφιεσμένοι γυρνούσαν από σπίτι σε σπίτι και η διασκέδαση γινόταν πιο αυθεντική και ανθρώπινη.

Έτσι, την Κυριακή 10 Μαρτίου, από τις 6.30 το απόγευμα, όσοι θελήσουν να βιώσουν μια αυθεντική διασκέδαση, να περάσουν όμορφα και να δώσουν έναν ιδιαίτερο χρώμα στη φετινή Αποκριά, ντυμένοι «μπαρμπούτες» θα συναντηθούν στην πλατεία Αγίου Ανδρέα και με συνοδεία «μουσικού συγκροτήματος» θα περάσουν από σπίτια και γειτονιές, για να καταλήξουν αργότερα στα μαγαζιά της πλατείας.

Για όσα παιδιά θελήσουν να μάθουν να κατασκευάζουν χαρταετούς, όπως γινόταν παλιότερα που όλοι κατασκεύαζαν τους χαρταετούς που θα πετούσαν την Καθαρά Δευτέρα με καλάμια, χαρτί και αλευρόκολλα, θα στηθεί στο πεζόδρομο ένα «εργαστήρι κατασκευής χαρταετού», το Σάββατο 16/3, από τις 11.00 το πρωί ως τις 13.00.

Την επομένη, Κυριακή 17/3, θα γίνει το «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού». Σ’ αυτό μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από την πέμπτη τάξη του Δημοτικού και πάνω, σε ομάδες από τρία μέλη και πάνω. Σημείο συνάντησης θα είναι το Ρολόι των Φιλιατρών στις 10.30 το πρωί. Το έπαθλο της νικήτριας ομάδας θα είναι μια δωροεπιταγή 100 ευρώ, που θα μπορεί να εξαργυρωθεί σε βιβλιοπωλείο της πόλης. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στον κ. Τάκη Μιχαλακόπουλο στο τηλέφωνο 6977441536.

Την οργάνωση και στις τρεις αυτές εκδηλώσεις έχει αναλάβει ο «Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού».

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το «Καρναβάλι των Φούληδων» την Κυριακή 17/3, στις 4.00 μ.μ., στα Φιλιατρά. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, στην κα Βίκυ Αλεξανδροπούλου, στο τηλέφωνο 2761360023 και στην κα Βιβή Παντελάκη, στο τηλέφωνο 6972297936. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις