Ενεργοποιείται και στη Μεσσηνία το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Πρώτη Δημοσίευση: 05/01/2015 01:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/01/2015 08:26
Τους λόγους που καθιστούν αναγκαίο το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τα «μέτωπα» τα οποία θα αντιπαλέψει, ανέπτυξε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην παρουσίαση της Διακήρυξης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στο Μουσείο Μπενάκη το Σάββατο το απόγευμα.
Τόνισε ότι ξεκινάμε από την αρχή, όχι από το μηδέν και αρχή είναι οι αξίες μας. Το «Κίνημα» εμπνέεται από τις αξίες και τις ζωντανές παραδόσεις του Ανθρωπισμού, του Διαφωτισμού, του Πολιτικού Φιλελευθερισμού, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Οικολογίας και φιλοδοξεί να σφυρηλατήσει και να εκφράσει πολιτικά μια κοινωνική συμμαχία που είναι ταυτοχρόνως Συμμαχία Δικαιοσύνης και Δημιουργίας, βάσει των αξιών και των αρχών μας.
Υπογράμμισε ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών συγκροτεί μέτωπο απέναντι σε όσους κυνηγούν την εξουσία ως λάφυρο για ιδιοποίηση, παρασιτούν σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, απέναντι στην αντίληψη της συντήρησης, δεξιάς και αριστερής, αλλά και σε όσους ταυτίστηκαν μαζί της και τόνισε ότι συγκροτείται μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό εδώ στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, και κυρίως, απέναντι στις παλιές και νέες ανισότητες που αυτό παράγει.
Προανήγγειλε τέλος ανοικτό ιδρυτικό Συνέδριο, σύντομα μετά τις εκλογές στο οποίο θα αποφασιστούν τα πάντα. Από το οριστικό όνομα και το σύμβολο του Κινήματός έως την περαιτέρω επεξεργασία των πολιτικών θέσεων, των στρατηγικών επιλογών και συμμαχιών και την εκλογή οργάνων, ανοίγοντας το δρόμο για την εκλογή ηγεσίας από τη βάση. Τα πάντα μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, σε μια λογική αυτό-οργάνωσης και οριζόντιας κινητοποίησης. Όλα συμμετοχικά, όλα κινηματικά, όλα από τη βάση.
Ολοκλήρωσε την ομιλία του με τη φράση: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει, οι αξίες μας καλούν πάλι. Πάμε».

Συντονιστής του Κινήματος στη Μεσσηνία είναι ο Σταύρος Στραβόλαιμος.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις