Ενημέρωση για τη μελέτη του Μιναγιώτικου φράγματος

Πρώτη Δημοσίευση: 08/02/2018 18:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/02/2018 18:23
Την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας επισκέφτηκε χθες ο  εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας, Δ. Ζιώγας, με σκοπό να ενημερώσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων υπηρεσιών για την πορεία υλοποίησης των μελετών του Μιναγιώτικου φράγματος, μέρος των οποίων αφορά και στη διαβούλευση για την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης του έργου «Προμελέτη - Οριστική μελέτη φράγματος Μιναγιώτικου & οριστική μελέτη αρδευτικού δικτύου Δ. Πύλου-Νέστορος Ν. Μεσσηνίας».
Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν θέματα σχετικά με τον τεχνικό σχεδιασμό της υλοποιηθείσας μελέτης, καθώς και σχετικά με τη σπουδαιότητα υλοποίησης του έργου για την περιοχή, της οποίας θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες άρδευσης. Επίσης, επισημάνθηκε ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας θα συνδράμουν παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και κατά τη διαδικασία συζήτησης της περιβαλλοντικής μελέτης του έργου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου θα αναφερθούν τυχόν παρατηρήσεις επί του τεχνικού κειμένου της, όπως αυτές θα διατυπωθούν από της υπηρεσίες.    
Από την αντιπερειφερειάρχη κα Αλειφέρη επισημάνθηκε η σημασία του έργου για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Πυλίας, εκφράστηκε η ικανοποίηση για την έως τώρα εξέλιξή του και τονίσθηκε η αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης, με δεδομένα τα πρόσφατα προβλήματα που αφορούσαν στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της ευρύτερης περιοχής λόγω της ξηρασίας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις