Εντάχθηκε στο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα η Ένωση Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 06/03/2019 18:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/03/2019 18:22
Προστασία από τους πιστωτές για 4 μήνες
 
Στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα έχει ενταχθεί πλέον από τις 29 Ιανουαρίου η Ένωση Μεσσηνίας, καθώς έγινε δεκτό το αίτημά της από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του, αντιμετωπίζοντας θετικά το αίτημα της Ένωσης για ένταξή της στο συγκεκριμένο άρθρο του Πτωχευτικού Κώδικα και χορηγώντας προστασία για 4 μήνες, προκειμένου να προχωρήσει σχέδιο εξυγίανσης με τους πιστωτές της.
Όπως είχαν τονίσει σε δηλώσεις τους και δικηγόροι της Ένωσης, μετά τη συζήτηση το Νοέμβριο της αίτησής τους με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ήταν «η μοναδική λύση, προκειμένου ο Συνεταιρισμός να μην οδηγηθεί στην πτώχευση. Είναι ουσιαστικά η σανίδα σωτηρίας».
 
Μέτρα εξυγίανσης
Κύριος πιστωτής της Ένωσης είναι η Τράπεζα Πειραιώς και κατά τη συζήτηση του αιτήματος είχε ζητήσει να γίνει δεκτό, σημειώνοντας πως βρίσκονται στο στάδιο διαμόρφωσης συμφωνίας για μέτρα εξυγίανσης.
Οι συνολικές οφειλές της Ένωσης ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ, με την Τράπεζα Πειραιώς να είναι ο βασικός πιστωτής με 10.800.000 ευρώ.
Όταν παρέλθει το διάστημα των 4 μηνών και αν όλα έχουν πάει όπως πρέπει, η Ένωση θα επιδιώξει την ένταξή της στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα, που αφορά στην επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.
Αυτούς τους 4 μήνες η Ένωση προστατεύεται από τους πιστωτές της και δεν μπορούν να κινηθούν εναντίον της. Ισχύει αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά όλων των πιστωτών της.
Ο αν. γενικός διευθυντής της Ένωσης κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας είχε τονίσει ότι μπλοκαρίσθηκαν οι λογαριασμοί της, έτσι δεν υπήρχε ρευστότητα και μόνη λύση ήταν η αίτηση ένταξης στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις