Εντυπωσιακός ο ποδηλατικός αγώνας κατάβασης “Kyparissia Urban Downhill Race”

Πρώτη Δημοσίευση: 09/05/2017 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/05/2017 09:50
Εντυπωσιακός ήταν ο ποδηλατικός αγώνας κατάβασης “Kyparissia Urban Downhill Race” που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην Κυπαρισσία με τη συμμετοχή αθλητών από ολόκληρη την Ελλάδα! Οι αθλητές πέρασαν ένα διήμερο γεμάτο δυνατές συγκινήσεις και οι κάτοικοι και επισκέπτες απόλαυσαν το πλούσιο θέαμα στα καλντερίμια και τους δρόμους της πόλης, όπως και στον τερματισμό στην κεντρική πλατεία.
Τον αγώνα προκήρυξε ο Δήμος Τριφυλίας, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντώνη Τζαναβάρη και με την ευγενική υποστήριξη του Natura Club Hotel&Spa! Σχεδιαστής - κατασκευαστής της διαδρομής ήταν ο πανελλήνιος πρωταθλητής Κατάβασης Δάνης Καραμιχαηλίδης. Επίσης, κατασκευαστής της διαδρομής ήταν ο Λάμπρος Φακιόλας.
Το Σάββατο έγιναν οι εγγραφές και διεξήχθη αναγνωριστική πεζοπορία διαδρομής του αγώνα και ελεύθερα δοκιμαστικά για τους αγωνιζόμενους. Το πρόγραμμα της Κυριακής, από νωρίς το πρωί, περιελάμβανε επίσημη προπόνηση, κατατακτήριο – προκριματικό γύρο, τελικό γύρο και απονομές. Η διαδρομή κατάβασης του αγώνα ήταν μήκους περίπου 1.400 μ. και υψομετρικής διαφοράς 165 μ., ξεκινώντας δίπλα από τη Δεξαμενή Ύδρευσης της Κυπαρισσίας, πάνω από το Κάστρο και καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία. Η διαδρομή ήταν μέσης τεχνικής δυσκολίας, με ξύλινες και κατασκευές, σκάλες και παραδοσιακά καλντερίμια και είναι κατασκευασμένη για ποδήλατα κατάβασης Downhill με ελάχιστη προτεινόμενη διαδρομή αναρτήσεων 150 χιλιοστά μπρος-πίσω. Σημειώνεται πως ήταν σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της και υπήρχε προειδοποιητική σήμανση σε όλα τα δύσκολα, επικίνδυνα και περίεργα σημεία της. Επίσης, υπήρχαν εναλλακτικές διαδρομές (chicken runs) στα δυσκολότερα κομμάτια της διαδρομής και στα πολύ επικίνδυνα σημεία της υπήρχαν τοποθετημένα προστατευτικά στρώματα. Επίσης κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν κριτές και ομάδες διάσωσης.
Την κυκλοφορία ρύθμιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας, ενώ δεκάδες ήταν οι εθελοντές της διοργάνωσης.
Η δε χρονομέτρηση του αγώνα έγινε με ατομικούς αισθητήρες που δόθηκαν στους συμμετέχοντες από τη Γραμματεία.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στην κατηγορία Elite, τρεις πρώτοι ήταν οι Ιωάννης Ιωάννου με 2,54, Ελισαίος Γούβης με 2,55 και Λάμπρος Φακιόλας 3,05. Στην κατηγορία Juniors οι Μάριος Μιχαήλ Νικολόπουλος με 3,01 Γεώργιος Θεοδωρόπουλος με 3,10 και Χρήστος Καρβούνης με 3,12. Στην κατηγορία Master οι Δημήτρης Κανελλόπουλος με 3,09, Κώστας Καλοχαιρέτας με 3,15 Αλέξανδρος Υμέρη με 3,16. Στην κατηγορία E-bikes ο Βασίλης Δαλέζιος με 2,58. Στην κατηγορία Veteran οι Γεώργιος Μάνθος με 3,28, Πέτρος Κόλλιας με 3,39 και Αντώνης Συριανός με 3,45.
 
Τις εντυπώσεις έκλεψε ο μικρός Φίλιππος, ηλικίας 4 ετών, του οποίου οι γονείς έλαβαν μέρος στους αγώνες, και ο ίδιος είναι βαφτιστήρι του αθλητή Κώστα Καλοχαιρέτα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις