Εντυπωσιασμένοι από την Πελοπόννησο Αμερικανοί και Καναδοί δημοσιογράφοι

Πρώτη Δημοσίευση: 05/07/2018 11:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/07/2018 11:55
Επτά διακεκριμένους τουριστικούς συντάκτες, travel-food blogger από την περιοχή της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά, φιλοξένησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και το Γραφείο ΕΟΤ Αμερικής, στο πλαίσιο των διοργανώσεων ταξιδίων εξοικείωσης δημοσιογράφων (press trip).
Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εκπροσωπούσαν σημαντικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως τα Livid Magazine, Rachel Travels, The Canadian World Traveller, Ebony, Peter Greenberg online, Gio Journal, Jaunt TV, με σκοπό να μεταφέρουν την εμπειρία της Πελοποννήσου στο αμερικανικό και καναδικό κοινό.
Τους τουριστικούς συντάκτες ξενάγησαν στην περιοχή της Αργολίδας ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Σαρρής, στην περιοχή της Λακωνίας η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μαντώ Μπελεγρή και στην περιοχή της Μεσσηνίας η θεματική αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, ενημερώνοντάς τους για τον κάθε προορισμό και προσφέροντάς τους τοπικά ποιοτικά προϊόντα.
Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σημαντικά μνημεία της Πελοποννήσου όπως τον αρχαιολογικό χώρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, την Καστροπολιτεία του Μυστρά, τη Μονεμβάσια και τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου, τα σπήλαια του Διρού, τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, και πολλούς ακόμη σημαντικούς προορισμούς. Επίσης, περιηγήθηκαν σε σημαντικές πόλεις της Πελοποννήσου, μεταξύ άλλων το Ναύπλιο όπου φιλοξενήθηκαν από το ξενοδοχείο Amalia, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα.
Οι τουριστικοί συντάκτες γεύθηκαν και την πελοποννησιακή γαστρονομία και τις πελοποννησιακές ποικιλίες κρασιού, ενώ έκαναν και σεμινάριο οινογνωσίας  προσφορά του οινοποιείου Σκούρας.
Στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης, μάλιστα, τους καλωσόρισαν προσφέροντας δώρα με τοπικά προϊόντα εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Μεσσήνης.
Οι συμμετέχοντες στο press trip έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ποιοτικές τουριστικές μονάδες που λειτουργούν στην Πελοπόννησο, για τα τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομία και το πλήθος των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, στη συνάντησή της με την επικεφαλής της αποστολής Γρηγορία Καματερού,  προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αμερικής, την ευχαρίστησε για τη συνεργασία και συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο στοχευμένης προώθησης της Πελοποννήσου στην κρίσιμη αγορά της Αμερικής.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις