Ενωτικός αλλά και με … «μηνύματα» εμφανίστηκε στην Τρίπολη ο Παναγιώτης Νίκας

Πρώτη Δημοσίευση: 04/06/2019 09:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/06/2019 09:55
-«Ό,τι παραλάβω θα το ελέγξω» διαμήνυσε, ενώ υποσχέθηκε διαφάνεια στις Αναπτυξιακές και «ξετύλιξε» τον τρόπο που θα διοικήσει  

Την πρώτη του εμφάνιση ως εκλεγμένος νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε χθες το μεσημέρι ο Παναγιώτης Νίκας στην «έδρα» της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Τον κ. Νίκα υποδέχθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσσης, ενώ συνοδευόταν και από πλήθος υποψήφιων περιφερειακών του συμβούλων απ’ όλη την Πελοπόννησο.
Ο κ. Νίκας ξεκίνησε τις δηλώσεις του ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το βουλευτή Αρκαδίας της Ν.Δ., Κώστα Βλάσση. Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεισφορά των 77 συνεργατών του στο συνδυασμό, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο όλης της Πελοποννήσου, αλλά και τους ψηφοφόρους άλλων ιδεολογιών και προτιμήσεων.
Σημείωσε, δε, χαρακτηριστικά: «Εμείς δε θα είμαστε κομματικός μηχανισμός… Επιδιώκουμε τη σύνθεση, την αντικειμενικότητα, τη δικαιοσύνη, τη συνεργασία με όλους». Κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων ο κ. Νίκας έστειλε και «μηνύματα» προς την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Ό,τι παραλάβω στην Περιφέρεια, πρώτα θα το ελέγξω. Θα ελέγξω τα παραστατικά, το επιχειρησιακό ταμείο, τις αναπτυξιακές, τις προγραμματικές, τις συμβάσεις. Η παραλαβή θα είναι προσεκτική, χωρίς να θέλω να υπονοήσω τίποτα. Αν υπάρξει πρόβλημα, θα αναδειχθεί. Θα ήταν σωστό να μην προχωρήσει αυτό το διάστημα, η απερχόμενη Αρχή, σε επιχορηγήσεις και συνάψεις προγραμματικών συμβάσεων». Αναφορικά με το ρόλο της Τρίπολης στη διοίκηση της Περιφέρειας ο κ. Νίκας ήταν ξεκάθαρος: «Η Τρίπολη είναι η παντοτινή πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έχει μείνει πίσω η Αρκαδία σε πολλά πράγματα και σκοπός μας είναι να προτάξουμε τις ενέργειες εκείνες που θα της δώσουν ώθηση και θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Θα έχει ιδιαίτερο ρόλο στον εορτασμό των 200 χρόνων της έναρξης της Επανάστασης. Η Τρίπολη και η Αρκαδία θα είναι η βασική αρμοδιότητά μου. Επίσης, θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι εμείς είμαστε αντίθετοι με την ενιαία Πελοπόννησο, κάτι που αφήνει χώρους για αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις. Αντίθετοι είμαστε και με τη φράση ‘’ομοσπονδιακό κρατίδιο Πελοποννήσου”».
Σχετικά με το θέμα των εργαζομένων στις δομές της Περιφέρειας, ο νέος περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να πετάξει και εκεί τα «καρφιά» του προς τη διοίκηση του κ. Τατούλη. Σημείωσε: «Θα είναι φίλοι μας οι υπάλληλοι του μόχθου. Θέλουμε ενίσχυση της διοίκησης και μάζεμα υπηρεσιών για να μην πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για ενοίκια. Δε θα κάνουμε παραδιοίκηση μέσω αναπτυξιακών».
Στη συνέχεια των προγραμματικών του δηλώσεων ο κ. Νίκας αναφορικά με τα έργα στην Περιφέρεια τόνισε ότι θα προχωρήσουν σε μεγάλα και σημαντικά έργα συνεργαζόμενοι με του Δήμους, τα σωματεία, τους φορείς, τους μητροπολίτες και τους συλλόγους, ενώ υποσχέθηκε και γρήγορη απορροφητικότητα στα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Αναφορικά με το «φλέγον» ζήτημα των απορριμμάτων, ο νέος περιφερειάρχης σημείωσε ότι επιδίωξή του είναι να κλείσει το θέμα το συντομότερο με τα καλύτερα αποτελέσματα για την Περιφέρεια. Επίσης, μίλησε για το περιβάλλον, για τους βιολογικούς καθαρισμούς, για τη λυματολάσπη, για τα πυρηνελαιουργεία, για την πολιτική προστασία, για τα προγράμματα που αφορούν στους Ρομά, ενώ δεν παρέλειψε για ακόμα μια φορά να αναφέρει τις διαφωνίες του για τον «Κλεισθένη». 
Κλείνοντας την πρώτη του «επίσημη» εμφάνιση ο Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη υποσχέθηκε καλή και έντιμη συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση έκανε γνωστό ότι μέχρι και την ώρα που δινόταν η συνέντευξη ο Πέτρος Τατούλης δεν τον είχε συγχαρεί για τη νίκη του.

Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις