Εξαγορά αιολικού πάρκου από ΕΛΠΕ

Πρώτη Δημοσίευση: 19/11/2013 20:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/11/2013 20:51
Ολοκληρώθηκε, την περασμένη Παρασκευή, η εξαγορά της εταιρείας Ενεργειακή Πύλου- Μεθώνης ΑΕ, ιδιοκτήτριας αιολικού πάρκου σε λειτουργία, ισχύος 6,8 μεγαβάτ, από την ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων.
Το αιολικό πάρκο βρίσκεται στη θέση Άγιος Νικόλαος του Δήμου Πύλου- Νέστορος. Αποτελείται από 8 ανεμογεννήτριες, η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των οποίων εκτιμάται σε 15.000 MWh.
Στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, η ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη σημαντικής εγκατεστημένης ισχύος από αιολικά, φωτοβολταϊκά και βιομάζα στα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση του ισοζυγίου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του Ομίλου.
Η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 250.000 τόνους ετησίως, αντισταθμίζοντας σημαντικό ποσοστό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που αντιστοιχεί στις δραστηριότητες διύλισης και ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο.
Στο χαρτοφυλάκιο έργων της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες ήδη περιλαμβάνονται φωτοβολταϊκά έργα σε λειτουργία, καθώς και έργα συνολικής ισχύος 200 μεγαβάτ, σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.
Για την παραπάνω εξαγορά το «Θάρρος» επικοινώνησε με το δήμαρχο Πύλου- Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, προκειμένου να έχει και την άποψη του Δήμου. Από την πλευρά του μας δήλωσε ότι δεν είναι ενημερωμένος για το γεγονός. Εκείνο, όμως, που μας είπε είναι ότι για τη συγκεκριμένη επένδυση η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε αποφασίσει να καταθέσει ένσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όμως, το υπάρχον Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου- Νέστορος ομόφωνα αποφάσισε να αποσύρει την προσφυγή.
Τέλος, μας δήλωσε ότι ο Δήμος κερδίζει ετησίως το 3% από τη συγκεκριμένη επένδυση.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
-Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις