Εξαπάτησαν ηλικιωμένους στην Πλάτσα Μάνης κάνοντας τους λογιστές

Πρώτη Δημοσίευση: 30/07/2017 09:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/07/2017 09:33
Αστυνομική επιχείρηση με 24 συλλήψεις
 
 
Αποδοτική ήταν η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε και στη Μεσσηνία από την Τετάρτη έως και την Πέμπτη.
Μέσα σε αυτό το διάστημα στην περιοχή μας είχαμε συνολικά 24 συλλήψεις, μία εξιχνίαση κλοπής σε εκκλησία, αλλά και την εξακρίβωση των στοιχείων μιας γυναίκας στην Πλάτσα του Δήμου Δυτικής Μάνης, η οποία εξαπάτησε ηλικιωμένο ζευγάρι αποσπώντας του χρήματα.
 
Συλλήψεις
Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν αυτό το χρονικό διάστημα σε όλους τους νομούς της περιφέρειας. Συνολικά, έγιναν έλεγχοι σε 776 άτομα, εκ των οποίων 579 ήταν ημεδαποί και 197 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 607 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 154 άτομα, από τα οποία 94 ήταν ημεδαποί και 60 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 78 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 272 παραβάσεις του ΚΟΚ και 11 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
-        Τρεις τσιγγάνοι, για ναρκωτικά, όπλα και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έκαναν έλεγχο σε παράπηγμα που διέμεναν ένας 36χρονος, ένας 31χρονος και μια 17χρονη τσιγγάνα, στην αγροτική περιοχή Κυδωνίτσα της Μεσσήνης. Έξω από  το παράπηγμα και κρυμμένα στο έδαφος, οι αστυνομικοί βρήκαν μια συσκευασία χασίς περιτυλιγμένη σε χαρτί, βάρους 1,7 γραμμαρίων, άλλη μια συσκευασία με ηρωίνη επίσης περιτυλιγμένη σε χαρτί βάρους 0,7 γραμμ., 17 δισκία υπνωτικών χαπιών, 17 φυσίγγια και ένα δίκαννο, το οποίο όπως αποδείχθηκε είχε κλαπεί το Φεβρουάριο του 2017.
-        Ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
-        Έξι ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-        Ένας ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
-        Επτά ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-        Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
 
Εξιχνιάσεις
Από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση διάρρηξης και κλοπής στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο χωριό Φλεσσιάδα, που είχε γίνει την 14/15.2.2016. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 40χρονου, τα στοιχεία του οποίου προέκυψαν από αποτυπώματα. Ο δράστης είχε παραβιάσει το λουκέτο της πόρτας και ακολούθως την κεντρική πόρτα του ναού. Σπάζοντας και το λουκέτο από το παγκάρι είχε αφαιρέσει 200 ευρώ και 2 τενεκέδες με ελαιόλαδο.
Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, που έγινε στις 23 Ιουλίου στην Πλάτσα Μάνης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας 35χρονης από την Αθήνα.
Μαζί με συνεργούς της πήγαν στο σπίτι των ηλικιωμένων και προσποιήθηκαν τους λογιστές του γιού τους. Δήθεν για εκκρεμότητες που είχε στην εφορία κατάφεραν να αποσπάσουν από τον 79χρονο και την 80χρονη, το ποσό των 600 ευρώ.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις