Εξειδικευμένο σεμινάριο για τη μεσσηνιακή γαστρονομία από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Πρώτη Δημοσίευση: 08/11/2018 20:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/11/2018 20:19
Με ένα ιδιαίτερο σεμινάριο για τους επαγγελματίες της εστίασης και της γαστρονομίας συμμετέχει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο φετινό 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 19 ως τις 22 Νοεμβρίου.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες, στελέχη και εργαζόμενους του χώρου της εστίασης και της γαστρονομίας, περιλαμβάνει ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό σκέλος και πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.
Ειδικότερα, το θεωρητικό σκέλος περιλαμβάνει εισηγήσεις καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου σε θέματα όπως η άσκηση ηγεσίας στην Αθωνική κουζίνα, οι γαστρονομικές κοινότητες και προορισμοί, οι εξελίξεις και οι τάσεις στο branding και το marketing του σύγχρονου εστιατορίου και οι βασικοί κανόνες γευστικής αρμονίας φαγητού και κρασιού. Θα ακολουθήσει το πρακτικό σκέλος, με εργαστήρι μαγειρικής τέχνης και επίδειξη διάφορων τεχνικών από καταξιωμένους επαγγελματίες της Μεσσηνίας.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της γαστρονομικής κληρονομιάς της μεσσηνιακής κουζίνας και εντάσσεται στο σύνολο του στρατηγικού σχεδιασμού του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης σε ένα ευρύ φάσμα τομέων (αγροτική ανάπτυξη, κοινωνία, πολιτισμός, περιβάλλον).
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ είναι απαραίτητο να κάνουν προεγγραφή (τηλεφωνικά ή με mail) μέχρι τις 20 Νοεμβρίου στις 14.00 (Επιμελητήριο Μεσσηνίας, υπεύθυνη Γεωργία Παλόγλου, τηλ. 27210 62218, [email protected]).
Χώρος διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο Elite City Resort.
 
Πρόγραμμα
09:20-09:40 Προσέλευση
09:40-10:00 Άσκηση ηγεσίας στην Αθωνική Κουζίνα
Θοδωρής Σπηλιώτης, θεμελιωτής Αθωνικού Μάνατζμεντ
10:00-10:30 Γαστρονομικές κοινότητες - γαστρονομικοί προορισμοί
Γιώργος Πίττας,  ξενοδόχος – συγγραφέας - ιδρυτής του GREEK GASTRONOMY GUIDE
10:45-11:00 Coffee break
11:00-11:45 Branding & Marketing Εστιατορίου
Δημοσθένης Μπρούσαλης, Founder & CEO DASC Branding
11:45-12:30 Βασικοί κανόνες γευστικής αρμονίας φαγητού και κρασιού
Χάρης Τζανής,  συντάκτης Γαστρονομίας
12:30-13:30 Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης  - Workshop
Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους επαγγελματίες της Μεσσηνίας και γαστρονομική δοκιμή.
      Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις