Εξερεύνηση Πάρνωνα και Άνω Δολιανών με το πεζοπορικό τμήμα του «Ευκλή»

Πρώτη Δημοσίευση: 08/12/2018 19:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/12/2018 19:02
Μια ακόμα Κυριακή, μαζί με το Σύλλογο Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας "Ο Ευκλής", στον Πάρνωνα, με προορισμό τα Άνω Δολιανά. Έτοιμοι, πενήντα οκτώ πεζοπόροι και με τις ψυχές μας γεμάτες ζεστασιά, με οδηγό μας τον Γιώργο Καραγιάννη και «σκούπα» την αντιπρόεδρο του “Ευκλή”, Ελένη Οικονομοπούλου ξεκινήσαμε τον πεζοπορικό μας παράδεισο στη Ρεματιά του Αϊ-Γιάννη.
Πυκνό καστανόδασος παντού, βελανιδιές, πλατάνια, κερασιές, μηλιές και καρυδιές αποτελούν το εκπληκτικό ντεκόρ της φύσης. Η διαδρομή ειδυλλιακή πλάι στο ποταμάκι. Το κελάρυσμα του νερού κάλυπτε τον ήχο των βημάτων μας. Η δύναμη του νερού μικρή.
Η λείανση, όμως, της άσπρης μαρμαρόπετρας μαρτυρούσε την παλιά παντοδυναμία του. Οι σωροί από τις πέτρες από γκρεμισμένους νερόμυλους μετέφεραν τη σκέψη μας στα χρόνια που όρθιοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του χωριού.
Ταξιδέψαμε νοερά σε παλιούς χρόνους και εξερευνήσαμε τη σταματημένη στο χρόνο φύση. Ο μικρός καταρράκτης στη ρεματιά άφηνε το θυμωμένο νερό του να πέσει κι εμείς έτοιμοι για φωτογράφιση, κρατήσαμε ό,τι μπορέσαμε από τη μαγεία του.
Η «Κοσμογωνιά», ο πρώτος προορισμός μας, ήταν απολαυστικός από κάθε άποψη.
Το κτήμα του Γιώργου και της Βίκυς φιλόξενο και έτοιμο να πάρει μακριά όποια κούραση νιώθαμε.
Το ζεστό ρακόμελο και ο τραχανάς συμπλήρωσε την ομορφιά του παράδεισου.
Κάποιοι δοκίμασαν με αρκετή επιτυχία την τοξοβολία, οι υπόλοιποι ανηφορίσαμε στα κρεμασμένα στη πλαγιά του βουνού Άνω Δολιανά.
Μια βόλτα στο χωριό μάς έπεισε ότι είναι ένας υπέροχος προορισμός και μας άφησε εκπληκτικές εντυπώσεις.
Στο "Ονειρολόγιο" τέλειωσε η μαγευτική μας εκδρομή. Ζεστός και φιλόξενος χώρος με την τέχνη να ομορφαίνει κάθε μικροαντικείμενο.
Ευχαριστούμε πολύ Γιώργο και Βίκυ...Ήσασταν υπέροχοι οικοδεσπότες. Μπράβο σας...
 
Της Ιωάννας Ευσταθίου
Μέλους
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις