Εξετάσεις στην Καλαμάτα για Χαρισματικά Ταλαντούχα Παιδιά

Πρώτη Δημοσίευση: 11/01/2017 09:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/01/2017 09:06
Με τη σύμπραξη του Κολλεγίου Ανατόλια με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2013 το Κέντρο για Χαρισματικά Ταλαντούχα Παιδιά/CTY Greece.
Πρόκειται για ένα Κέντρο μοναδικό στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο προσφέρει σε μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως και Β΄ Λυκείου εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση.
Με προγράμματα θερινά, Σαββατοκύριακου και Online, το CTY Greece ανταποκρίνεται σε διαφορετικές διδακτικές ανάγκες μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.
Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην Ελλάδα και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα αυτά, πρέπει να υποβληθεί στις εξετάσεις του CTY Greece που διεξάγονται κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Ειδικά για τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου χρειάζεται να διευκρινιστεί ότι δεν μπορούν να υποβληθούν σε εξετάσεις και ότι δικαιούνται να συμμετέχουν στα προγράμματα του CTY Greece με τη βαθμολογία που διατηρούν από την εξέτασή τους μέχρι τη Γ’ Γυμνασίου στο επίπεδο Advanced.
Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου.
Τα δύο τεστ των εξετάσεων σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins: το School and College Ability Test (SCAT) και το Spatial Test Battery (STB). Αυτά εξετάζουν την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική και είναι στα ελληνικά. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να δώσει ένα από τα δύο τεστ (SCAT ή STB) ή και τα δυο αν επιθυμεί. Το κόστος εξέτασης κάθε μαθητή ανά τεστ ανέρχεται στα 30 ευρώ. Για τα τεστ δε χρειάζεται προετοιμασία και η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά έως 16 Ιανουαρίου 2017.
Ειδικότερα για την Καλαμάτα, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν Καλαμάτα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Τμήμα Φιλολογίας, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα τεστ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Κέντρου στο: http://www.cty-greece.gr/el/exams.
 
Οδηγίες εγγραφής μέσω του MYCTY Greece
Για να εγγραφείτε στις εξετάσεις, πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο το λογαριασμό σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyCTY Greece.
Για να δημιουργήσετε λογαριασμό: Για να δημιουργήσετε λογαριασμό, επιλέγετε το My Account πάνω δεξιά στην ιστοσελίδα του CTY Greece, www.cty-greece.gr, που θα σας μεταφέρει στην αρχική σελίδα της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, MyCTY Greece. Στην ιστοσελίδα MyCTY Greece Login & Register, επιλέγετε τη διαδρομή «Νέα Μέλη» και «Εγγραφή». Συμπληρώνετε τα στοιχεία του διαχειριστή του λογαριασμού και, αφού τα αποθηκεύσετε, προχωράτε στην εγγραφή των μαθητών στις εξετάσεις.
Αν ήδη έχετε λογαριασμό: Αν ήδη έχετε λογαριασμό στο ΜyCTY Greece, επιλέγετε και πάλι το My Account στην ιστοσελίδα του CTY Greece, www.cty-greece.gr. Στην ιστοσελίδα MyCTY Greece Login & Register, επιλέγετε τη διαδρομή «Εγγεγραμμένοι Χρήστες» και συμπληρώνετε τα πεδία με την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και το συνθηματικό που έχετε ορίσει, για να μπείτε στο λογαριασμό σας. Στη συνέχεια και, αφού έχετε μπει στο προφίλ σας, μπορείτε να προχωρήσετε στη διαδικασία εγγραφής μαθητών στις εξετάσεις. 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις