Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διάρρηξη με εμπρησμό σπιτιού σε περιοχές της Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 11/08/2017 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/08/2017 09:15
Τέσσερις κλοπές και διαρρήξεις οικιών, που έγιναν τον Απρίλιο στα Φιλιατρά (το σπίτι που «χτύπησαν» οι δράστες το έκαψαν κιόλας, αφήνοντας την κουζίνα ανοιχτή), στη Λογγά, στην Αμαθούντα της Κυπαρισσίας και στο Καλό Νερό, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Εξιχνιάστηκαν, επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος, δύο κλοπές που έγιναν στις 23 Ιούλη, στο Κορυφάσιο και το Δερβίσι Γαργαλιάνων, καθώς και μια απόπειρα στα Φιλιατρά. Πρόκειται για δύο διαφορετικές δικογραφίες, η πρώτη με τρεις κατηγορούμενους, τσιγγάνους, κατοίκους Πλατέος, Ασπροπουλιάς και Αρφαρών και η δεύτερη με έναν κατηγορούμενο, κάτοικο Αιθαίας Καλαμάτας.
Σε ό,τι αφορά τη δικογραφία με τους τρεις κατηγορουμένους, οι κατηγορίες αφορούν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οι κατηγορούμενοι, που είναι οι δύο 30 ετών και ο τρίτος 40 ετών, φέρονται να αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα, των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 8.000 ευρώ.
Η κλοπή στο σπίτι που κάηκε στα Φιλιατρά έγινε στις 9 Απρίλη, στη Λογγά στις 14 Απρίλη, στην Αμαθούντα της Κυπαρισσίας στις 28 Απρίλη και στο Καλό Νερό στις 30 Απρίλη-1η Μάη.
Όσον αφορά στη δεύτερη δικογραφία, κατηγορούμενος είναι ένας 34χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.
Ο συγκεκριμένος κατηγορείται ότι στις 23 Απρίλη προέβη σε κλοπή οικιών στο Κορυφάσιο και στο Δερβίσι των Γαργαλιάνων, ενώ αποπειράθηκε να κλέψει οικία και στα Φιλιατρά.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις