Εξοικονόμηση 255.948 ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τις ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα

Πρώτη Δημοσίευση: 18/05/2017 15:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/05/2017 15:52
Στα 255.948 ευρώ ανήλθε η εξοικονόμηση χρημάτων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τις ατομικές συμβάσεις που έγιναν απευθείας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι αμείβονται σχεδόν το διπλάσιο ποσό σε σχέση με  τις αμοιβές που λάμβαναν ως υπάλληλοι του εργολάβου και επιπλέον πληρώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση, σημειώνεται σε ανακοίνωση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργου Μπέζου.
Τo Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ήταν από τα πρώτα που πέρυσι προχώρησε στη σύναψη ατομικών συμβάσεων απευθείας με τους εργαζομένους στην καθαριότητα.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 15 Μαΐου ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, η εξοικονόμηση για τον πρώτο χρόνο ανήλθε στα 255.948 ευρώ. Συγκεκριμένα, η σύμβαση με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την καθαριότητα τον προηγούμενο χρόνο, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, ανερχόταν στα 741.948 ευρώ, ενώ το κόστος με τις ατομικές συμβάσεις (συμπεριλαμβανομένων των ειδών καθαριότητας) ανήλθε για το τελευταίο έτος στα 486.000 ευρώ.
Σημειώνεται πως έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι αμοιβές των εργαζομένων, σε σχέση με τις αμοιβές τους ως υπάλληλοι του εργολάβου και επιπλέον πληρώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση.
Αυτοί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατά το διοικητή του νοσοκομείου αποδίδουν πολύ καλύτερα μετά τη σύναψη των ατομικών συμβάσεων εργασίας και διατηρούν το Γ.Ν. Καλαμάτας σε άψογη κατάσταση, είναι οι ίδιοι για τους οποίους ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής πως «θα φάνε Χ» μαζί με τους διοικητές, αν γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις