Εορτασμός στις 20 Μαΐου ιστορικής Μάχης του Μανιακίου

Πρώτη Δημοσίευση: 12/05/2017 18:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/05/2017 18:10
Η επέτειος της ιστορικής Μάχης του Μανιακίου, κατά την οποία στις 20 Μαΐου 1825 ο αρχιμανδρίτης υπουργός Εσωτερικών Γρηγόριος Δικαίος – Φλέσσας ή Παπαφλέσσας, μαζί με τους τριακόσιους περίπου συμπολεμιστές του, θυσιάστηκαν για την ελευθερία του υπόδουλου Ελληνισμού, θα εορταστεί το Σάββατο 20 Μαΐου στις Τοπικές Κοινότητες Μανιακίου και Φλεσσιάδος του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Το δε πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:
-Γενικός σημαιοστολισμός των Τοπικών Κοινοτήτων Μανιακίου και Φλεσσιάδος από της 8ης πρωινής μέχρι της δύσης του ηλίου της 20ής Μαΐου
-Φωταγώγηση των Τοπικών Κοινοτήτων Μανιακίου και Φλεσσιάδος από της δύσης του ηλίου της 19ης Μαΐου μέχρι των πρωινών ωρών της 21ης Μαΐου.
-8.00-10.30: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στα Ταμπούρια, χοροστατούντος του μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων. Ενός λεπτού σιγή. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Γεώργιο Μπαχούμα, εκπαιδευτικό Γυμνασίου Πύλου-εντεταλμένο σύμβουλο Παιδείας. Εθνικός ύμνος.          
-10.45: Έπαρση σημαίας στο χώρο του Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού της Τ.Κ. Μανιακίου.
-10.50: Επιμνημόσυνη δέηση στον παρά τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού ανδριάντα του εθνεγέρτη αρχιμανδρίτη Παπαφλέσσα, κατά την οποία θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
-11.10: Κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα. Τήρηση ενός λεπτού σιγής
-11.20: Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Θουρίας Μαρία Μπαλάσκα
11.40: Απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής. Εθνικός ύμνος. Παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις