Επέκταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 15/07/2017 11:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/07/2017 11:36
Ένας από τους σταθμούς του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, χθες στην Καλαμάτα, ήταν και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, όπου και πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη.
Αντικείμενο της συζήτησης, με τη συμμετοχή του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και εκπροσώπων τόσο της σχολικής μονάδας όσο και της Εκπαίδευσης, ήταν οι υποδομές στην Ειδική Αγωγή και η αναγκαιότητα επέκτασης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, όπως και η κατασκευή Ειδικού Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ).
Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε τη σκέψη επιλογής της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την κατασκευή σχολείων και αθλητικών χώρων στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. Ο δήμαρχος ανέλαβε την ευθύνη να υποβάλει εντός των προσεχών ημερών πρόταση, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή διδακτηρίων και αθλητικών χώρων με τη διαδικασία ΣΔΙΤ.
Σε σχετική του παρέμβαση, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πριν από μερικούς μήνες είχαμε επισκεφθεί το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας και με τον πρωθυπουργό, όταν είχε έρθει στην πόλη μας για να εγκαινιάσει τον περιφερειακό δρόμο της Καλαμάτας, το Δεκέμβριο του 2016.
Είχαμε πει και τότε ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για την αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής στο σύνολο της χώρας και, βεβαίως, στην πόλη της Καλαμάτας. Σε αυτή τη λογική το τελευταίο διάστημα προχωρήσαμε σε μια συνεργασία και με τη διεύθυνση του Ειδικού Σχολείου και με το Δήμο Καλαμάτας, έτσι ώστε να δούμε πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις κτηριακές υποδομές.
Συζητήσαμε, λοιπόν, για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο, αρχής γενομένης από το Ειδικό Σχολείο, θα περιλαμβάνει και άλλες σχολικές, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις, το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Προγράμματα αντίστοιχα τρέχουν αυτή τη στιγμή σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Κέρκυρα και τα Χανιά. Νομίζουμε ότι και στην πόλη της Καλαμάτας μπορούμε, αυτό συμφωνήσαμε και με το δήμαρχο, να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση, έτσι ώστε να δούμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω ενός τέτοιου προγράμματος».
Α.Π.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις