Επίθεση Θεχαρόπουλου σε ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ από την Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 08/07/2016 17:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/07/2016 17:15
«Ο ενιαίος φορέας κομμάτων δε θα γίνει δεκανίκι κανενός» 
Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεχαρόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί από θεσμικούς αλλά και παραγωγικούς φορείς για θέματα που αφορούν στη Μεσσηνία.
Στην αρχή συναντήθηκε με το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσωνη, στη συνέχεια με την αντιπερειφεριάρχη Ελένη Αλειφέρη, μετά με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ενώ οι συναντήσεις του στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκαν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου συνάντησε τον πρόεδρό του, Δημήτρη Μανιάτη.
Λίγο πριν αναχωρήσει θέλησε να κάνει έναν απολογισμό για όσα άκουσε στη Μεσσηνία, αλλά και να μιλήσει για θέματα που αφορούν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Στο πάνελ περιβαλλόταν από εκπροσώπους των φιλικών προς τη ΔΗΜΑΡ κομμάτων, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της Κίνησης Πολιτών.
Όπως εξήγησε, στόχος της επίσκεψης ήταν να αναδειχθεί η ανάγκη περιφερειακής ανάπτυξης, που θα στηριχθεί σε ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Ειδικότερα, όπως είπε, ο Νομός Μεσσηνίας έχει όλες τις δυνατότητες να συμβάλει πραγματικά και αποφασιστικά στην αειφόρο ανάπτυξη της χώρας, αρκεί να μην μπαίνουν εμπόδια από το κράτος και να ακολουθείται μια αποτελεσματική πολιτική, όχι σαν τη σημερινή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο ίδιος ενημερώθηκε για προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεσσηνία σε θέματα αγροτικά αλλά και τουριστικά, προβλήματα που, όπως υποστήριξε, δε γίνεται να λυθούν με την αναποτελεσματική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που, όπως σχολίασε, «δε διαπραγματεύτηκε αποτελεσματικά με τους εταίρους, είχε και έχει αυταπάτες, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει σε μια συνολική συμφωνία την ώρα που έπρεπε. Έτσι έκανε μια συμφωνία με μέτρα υφεσιακά, με υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων για έναν αιώνα και με κόφτη μισθών και συντάξεων και χωρίς ουσιαστική αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, ούτε καν στο πλαίσιο του 2012, κάτι που μας βάζει πιο βαθιά στην κρίση».
 
Επιτροπή διαλόγου για έναν ενιαίο φορέα
Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, υπάρχει ανάγκη ενός κοινού μετώπου από δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού, της Κίνησης Πολιτών και άλλες δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτόν το διάλογο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουν ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο.
Η πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ είναι εντός του 2016 να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, ώστε να υπάρχει ένας ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας και ταυτόχρονα να εκλεγεί επικεφαλής από τη βάση. Στόχος του φορέα θα είναι ενωμένος να αντιμετωπίσει το λαϊκισμό που επικρατεί, είτε αυτός είναι δεξιός είτε είναι αριστερός.
 
Εκλογές
Σε ερώτηση για το πότε θα διεξαχθούν εκλογές, απάντησε ότι η δική του εκτίμηση είναι ότι δε θα γίνουν άμεσα, αφού ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι θα τις χάσει. Επίσης, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δε θα εξαντλήσει την τετραετία, αφού η απώλεια της κοινωνικής πλειοψηφίας θα είναι τάχιστη.  

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις