Επίθεση Πάνου Καμμένου σε μητροπολίτη Μεσσηνίας για ρουσφέτια στο στρατόπεδο (βίντεο)

Πρώτη Δημοσίευση: 18/05/2017 08:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/05/2017 08:31
Έλλειμμα σοβαρότητας, λόγων και έργων του Πάνου Καμμένου, απαντά η Μητρόπολη 
-Ξενοδοχείο η έκταση του στρατοπέδου (;) 
Ένα νέο επεισόδιο στην κόντρα μητροπολίτη Μεσσηνίας και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, παίχτηκε τα ξημερώματα της Τρίτης.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δεύτερος στην εκπομπή «Αυτοψία» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha με θέμα τις Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρθηκε σε κάποιο σημείο σε στρατόπεδα που θα κλείσουν το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή που προτείνει το ΓΕΕΘΑ.
Να θυμίσουμε εδώ ότι η πρόταση αυτή κλείνει τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων.
Ο κ. Καμμένος είπε πως οι στρατεύσιμοι, αντί να χάνουν 45 ημέρες σε κέντρο εκπαίδευσης, θα πηγαίνουν κατευθείαν στα κέντρα των μονάδων που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους «και έτσι θα γλιτώσουμε γύρω στα 20 εκατομμύρια από μεταθέσεις. Ανοίγανε στρατόπεδα σε περιοχές που κινδύνευαν μόνο από τον Ομέρ Βρυώνη».
Αναφερόμενος στο κλείσιμο αυτών των στρατοπέδων και στο πολιτικό κόστος, δήλωσε ότι όσα δεν είναι χρήσιμα, θα κλείσουν και αναλαμβάνει ο ίδιος την πολιτική ευθύνη.
Στη συνέχεια της απάντησής του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο η νέα οργανωτική δομή που προτείνει το ΓΕΕΘΑ θα έχει εφαρμοστεί.
Όπως υποστήριξε ακόμη, το να φυλάμε αυτή τη στιγμή στρατόπεδα για να μη στεναχωρηθεί ο δήμαρχος δε γίνεται. Γι’ αυτό- είπε- δέχεται επιθέσεις περίεργες από αυτούς που είχαν μάθει να λειτουργούν με το ρουσφέτι.
 
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και τα τετράδια
Ειδικότερα, ο κ. Πάνος Καμμένος ανέφερε για το μητροπολίτη Μεσσηνίας ότι του επιτίθεται συνεχώς, διότι τα τετράδια με τα ρουσφέτια που του έστελνε, ο ίδιος δεν τα ικανοποιεί.
Σε διευκρίνιση που ζήτησε ο Αντώνης Σρόιτερ για το αν ο Μεσσηνίας έστελνε τετράδια με ρουσφέτια, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι έστελνε ολόκληρα τετράδια. Επίσης, είπε ότι οι άλλοι το κατάλαβαν, αλλά ο μητροπολίτης αποφάσισε ότι θα επιτεθεί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, γιατί θέλει να έχει τρία στρατόπεδα και ένα βιβλίο ρουσφέτι. Αυτό, όπως είπε ο υπουργός, δε γίνεται.
 
Η απάντηση της Μητρόπολης Μεσσηνίας
Η Μητρόπολη Μεσσηνίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το πρωί, απάντησε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας λέγοντας ότι υστερεί σε σοβαρότητα, λόγων και έργων.
Ακολουθεί η απάντηση της Μητρόπολης:
Με όσα ανέφερε και με τα επιχειρήματα που ανέπτυξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, στην εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ» του Τηλεοπτικού Σταθμού ALPHA, της 16ης Μαΐου 2017, σχετικά με το πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, επιβεβαιώνει για μία φορά ακόμα το έλλειμμα σοβαρότητας, λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζουν.
Μοναδικό και αποκλειστικό κριτήριο του ενδιαφέροντος και των ενεργειών του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας είναι το καλό, η πρόοδος και η ευημερία του ποιμνίου του και της τοπικής κοινωνίας.
Στον κύριο Υπουργό απλά υπενθυμίζουμε τη λαϊκή ρήση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».
 
Ξεκινά νέος γύρος αντιδράσεων και συγκεντρώσεων;
Να σημειωθεί ότι, πέρα από την κόντρα που αναφέραμε, η συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας αναμένεται να ξεκινήσει έναν ακόμα γύρο αντιδράσεων. Εκτός από το μητροπολίτη, πολλοί είναι οι φορείς που έχουν δηλώσει αντίθετοι με την κατάργηση του στρατοπέδου.
Μάλιστα, για αυτό το ζήτημα, στην τελευταία ορκωμοσία για οπλίτες της 2017 Β’ ΕΣΣΟ στις 6 Απριλίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε δηλώσει ότι  πρέπει να υπάρξει περισσότερος αγώνας, ώστε να συνεχίσει το στρατόπεδο να λειτουργεί στην πόλη και να μη μείνουμε μόνο στο επίπεδο των δηλώσεων και των συγκεντρώσεων.
Είχε τονίσει, δε, ότι υπάρχει πολλή παραφιλολογία για το ζήτημα από δήθεν ειδήμονες. Επισήμως δεν υπάρχει απάντηση, όμως υπάρχει ανησυχία για το ζήτημα.
Στη συνέχεια, είχε επαναλάβει ότι το στρατόπεδο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, αλλά και του νομού, και είναι απαραίτητο και για ζητήματα ασφαλείας.
Όσο για τις πιέσεις που ασκεί ο Δήμος για τη συνέχιση λειτουργίας του 9ου Συντάγματος, είχε  πει ότι αγωνίζεται, όχι μόνο λεκτικά, αλλά και στην ουσία, αφού βοηθά εμπράκτως τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε αναφερθεί στην επαναφορά της πύλης του παλιού στρατοπέδου. Σύμφωνα με το τότε χρονοδιάγραμμα, το Μάιο θα πραγματοποιηθεί στο σημείο εκδήλωση, η οποία και θα είναι αφιερωμένη στην ιστορία του στρατοπέδου. Σε αυτή επίσημος προσκεκλημένος, όπως είχε πει, θα είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Παναγιώτης Νίκας είχε δηλώσει πεπεισμένος ότι ο κ. Καμμένος θα δεχθεί την πρόσκληση και θα βρεθεί στην Καλαμάτα.
Στην ίδια ορκωμοσία το «παρών» είχε δώσει και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Τότε η ίδια είχε θυμίσει ότι η θέση της Περιφέρειας παραμένει ίδια για τη λειτουργία του στρατοπέδου, αφού, όπως είχε πει, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να παρέχει την καλύτερη εκπαίδευση στους νεοσυλλέκτους.
Επίσης, είχε προσθέσει ότι δεν έχει πειστεί για τη σκοπιμότητα κλεισίματος του συγκεκριμένου στρατοπέδου, ενώ δεν υπήρχε ενημέρωση, όπως της είχε μεταφέρει ο διοικητής του 9ου Συντάγματος, κι έτσι και η ίδια περίμενε την επίσημη θέση από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
 
Η επόμενη ημέρα του στρατοπέδου αν αυτό κλείσει
Από εκεί και πέρα, αν υποθέσουμε ότι αυτό θα συμβεί, πρέπει να δούμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.
Όταν είχε πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση φορέων στο παλιό δημαρχείο της πόλης, είχαμε ακούσει σε πηγαδάκι έξω από την αίθουσα ότι υπάρχει εδώ και καιρό έτοιμο σχέδιο για το τι θα γίνει εκεί, όταν κλείσει το στρατόπεδο- κάτι για αυτόν που το έλεγε δεδομένο.
Όπως είχαμε ακούσει τότε, λοιπόν, όλα ήταν σχεδιασμένα και η επόμενη ημέρα μεταφέρει στο ΤΑΙΠΕΔ το οικόπεδο- φιλέτο στο οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στρατόπεδο. Ένα χώρο με απεριόριστη θέα, τεράστια έκταση και ακριβώς πάνω στον περιμετρικό, δηλαδή ιδανικό για ξενοδοχείο.
Πάνω σε αυτό το σενάριο, λοιπόν, κουμπώνουμε τη δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι «τα στρατόπεδα ήδη έχουν κλείσει, δίνονται προς εκμετάλλευση στην αγορά με 99 χρόνια ενοίκιο και το αποτέλεσμα αυτής της ενοικίασης είναι προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων».
Αυτά για να ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Video: 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις