Επίθεση σε τρεις φοιτητές από ακροδεξιούς καταγγέλλει η Αντιφασιστική κίνηση Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 06/11/2015 09:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/11/2015 09:37
Η αδιαφορία και η λογική των ίσων αποστάσεων δεν αντιμετωπίζει το φασισμό


Το βράδυ του Σαββάτου 31/10 μέλη της φασιστικής συμμορίας που πραγματοποίησε την «Αυτόνομη εθνικιστική συγκέντρωση» στην πλατεία 23ης Μαρτίου επιτέθηκαν αναίτια σε τρεις φοιτητές στο Ιστορικό Κέντρο, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, αποσπώντας το σάκο του ενός που περιείχε προσωπικά είδη, καθώς και χρηματικό ποσό. Το ίδιο βράδυ που εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι γέμισαν τους δρόμους της πόλης και δεν επέτρεψαν στους φασίστες να πορευτούν στο κέντρο, δίνοντας το μήνυμα ότι η εξάπλωση των φασιστικών ιδεών και πρακτικών δε θα γίνει ανεκτή.
Το αντιφασιστικό κίνημα δε βλασφημεί νεκρούς, αλλά θεωρεί χρέος του να μην αφήνει το μίσος και τη μισαλλοδοξία των φασιστικών οργανώσεων να δρουν ανενόχλητες και να καταστρέφουν ζωές νέων ανθρώπων.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία της Καλαμάτας να υψώσουν τείχος ανυποχώρητο ενάντια στις φασιστικές συμμορίες κάθε είδους. Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους κοινωνικούς φορείς και τον επαγγελματικό κόσμο να πάρουν έμπρακτη θέση ενάντια στην εκδήλωση φασιστικής βίας σε μέρη που ζει και διασκεδάζει η νεολαία της πόλης.
Η αδιαφορία, η αδράνεια και η λογική των ίσων αποστάσεων δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αντίθετα του αφήνει περιθώρια να ενισχυθεί. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας με κάθε μέσο στα νέα παιδιά που δέχτηκαν την επίθεση, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις